FotbollHyllie IK

Bengt Månsson: ”I år vill vi ha revansch”

Hyllie IK hade det tufft i division tre förra säsongen. Man lyckades bara ta fem poäng och trillade ner till division fyra. I år vill laget ha revansch. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Bengt Månsson. 

– Vi jobbar på bra och har gjort så sen den 9/1 med tre pass i veckan. Samt att i år har vi truppen klar till 90% och förhoppningen är att nästa vecka är allt klart. (2017 hade vi 15 klara vid denna tiden och var inte klara med truppen förrän i mitten av maj.)

Hur är stämningen i Hyllie IK?

– Den är på topp.

Vad är ert fokus just nu?

– Det vi jobbar mycket med nu är att sätta vårt försvarsspel samt att skapa rätt stämning (omklädningsrummet). Vi har ju fått behålla tolv spelare från 2017 och de nya ska skolas in.

Idag spelar ni er första träningsmatch mot Uppåkra IF, tankar inför den matchen?

– En bra träning. Där vi kan se hur långt vi kommit med vårt försvarsspel. Sen är det alltid skönt att komma igång.

Inte så många träningsmatcher i februari, utan mer intensivt i mars, hur är tankarna på detta upplägg?

– Tanken var en träningsmatch och två MM-matcher (Malmömästerskapen) i februari (ledig en helg vecka 8) och sen köra på var helg i mars. Helgen den 17-18:e mars är den sista testen, sen har vi två matcher kvar att spela ihop oss med startelvan till 100%. Sen har det blivit lite konstig för NK Croatia har svårt att få ihop lag till helgen 17-18/2. Så där är det ett frågetecken.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Ja vad ska man säga. Vi längtar mycket…
– 2017 blev ett tufft år med många förluster och degradering till division fyra. Så i år vill vi ha revansch och visa att vi kan mycket bättre. Men fortfarande är det ”prestation” som är fokus och så får vi se vad resultatet blir.

 

Foto: Hyllie IK

Relaterade artiklar

Back to top button
Close