Padelbloggen

Padelbloggen: Marbella istället för Lödde

Jag har skrivit om det tidigare, men måste ännu en gång påpeka att det är otroligt hur populärt padel är i hela Sverige. Antonette och jag hade tänkt spela en herrtävling i Lödde den 9-11 februari, men vi hamnade på reservlistan eftersom vår klass hade uppnått fler anmälda lag än maxantalet innan sista anmälningsdag för tävlingen. Surt, för jag var verkligen taggad att spela herrklassen på mina favoritbanor. Det betyder troligtvis att nästa tävling för oss blir den första deltävlingen i Swedish Padel Tour, som går den 23-25 mars. Det känns som en lång väntan!

Nu byttes bitterheten, mot att inte vara med på tävlingen, ganska snabbt ut mot stor glädje eftersom jag samma dag fick möjligheten att åka på en långweekend, 2-5 februari, till Marbella med sambon Stefan och sonen Adrian. Stefan ska nämligen, i egenskap av Team Manager för Svenska Padelförbundet, åka dit och träffa våra förbundskaptener, Dani Dios och Gabo Loredo, med syfte att förlänga deras avtal och planera inför höstens VM 2018 i Paraguay. Våra herrar ska först spela ett VM-kval i sommar, medan vi damer är direktkvalificerade efter fjärdeplatsen i senaste VM 2016 i Portugal. Dani och Gabo kommer före VM-spelet hålla i ett antal landslagsläger, som verkligen ger extra krydda till den vardagliga träningen.

Jag räknar naturligtvis med att få träna en del padel under dagarna i Marbella. Dani och Gabo driver träningsverksamhet på en av stadens mest exklusiva padelanläggningar, Real Padel Club Marbella, med 10 padelbanor, gym, massage, restaurang m.m.. Jag har besökt dem tidigare och det har varit magiskt för en padelälskare som jag. Dani och Gabo är suveräna tränare och med anledning av att padel är Spaniens näst största sport (efter fotboll, men före bland annat tennis) brukar det dessutom alltid finnas goda sparringmöjligheter. Extra härligt ska det bli att spela ute igen och få uppleva något annat än regn och blåst…………..

Bästa padelhälsningar
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close