BloggarEslövs IKHandbollHandbollsbloggenIFK YstadKristianstad HandbollOV HelsingborgYstads IF

Europacupframgångar & släckta hopp

För Eslöv släcktes den sista lilla gnuttan av hopp efter förlust borta mot Skara, 26-19 talar sitt tydliga språk och förlust 14 på 15 matcher ett ännu tydligare.
Att EIK riskerade att åka ur var väl en bedömning som de flesta gjorde innan säsongen – dock trodde jag inte att det skulle ske på det här brutala sättet.

Visst visst. Matematiskt är de inte helt borta ännu, men framöver har de kvar att möta Skuru, Lugi och H65…

Dessutom har lagets vänsterhänta niometersspelare Rebecca Isaksson åkt på en meniskskada med stundande operation som konsekvens. Rebecca har kämpat med skador tidigare och förhoppningsvis kan hon komma tillbaka till handbollen en dag.

Den stora frågan nu är – kan Eslöv mobilisera om sina krafter och få ett slagkraftigt lag i Allsvenskan? Eller blir det ännu värre för den klassiska klubben som historiskt sett nästan alltid haft det bästa skånska damhandbollslaget? Den stora ekonomiska skulden är borta. Det kostade en degradering – men Eslövshallen är menad för större saker än att spela inför 82 personer mot Torslanda och tids nog kommer det nog att bli bättre, på något sätt.

***

Kristianstads damer spelade sitt dubbelmöte mot Baku, på bortaplan, i helgen.
I Challenge Cup är det på förhand svårare att bedöma lagen emellan och den här gången blev det en aningen förvånande busenkel triumf.
Segrar med 30-23 och 27-18 innebär att laget är framme i kvartsfinal.

Jag inbillar mig ana vad sådana här segrar innebär för laget KHK. Handbollsmässigt kanske inte så jättemycket – men när Ulf Schefverts spelare går in i slutstriden av SHE så han han sannolikt ett mer sammansvetsat gäng att jobba med. Alla som varit på träningsläger inför en säsongspremiär vet vad jag menar.

Det enda lilla orosmolnet är väl rapporterna om Asli Iskits fotskada. Henne vill KHK såklart inte vara utan i prövningen mot Sävehof på onsdag.

***

IFK Ystad bara kör.
Ny seger efter en stark andra halvlek mot Tyresö och ledning med fyra poäng i Allsvenskan (en match mer spelad än enda hotet Varberg).

***

Vinslöv har också fått upp ångan. Rejält!
Bortasegern mot topplaget Ankaret följdes upp av hemmatriumf mot serieledaren Kärra (23-20). Nu har laget klättrat upp på säker mark och borde nog kunna hålla sig kvar utan större problem. Grunden är lagd i ett disciplinerat och cyniskt försvarsspel – det brukar vara nyckeln.

***

OV:s damer slarvade bort greppet om en kvalplats till SHE.
Sjumålsledningen borta mot bottenlaget Kärra blev till 28-28 (kvittering av hemmalaget på straff i slutsekunderna). Sådant har man knappast råd med – å andra sidan är SHE inget mål för OV. Inte detta år åtminstone.

***

Damerna i Ystads IF drog på sig riddardräkterna och kunde i ett stökigt slag uppe i Linköping får med sig två poäng hem efter 25-29.
Extremt tunga poäng i bottenstriden där man skapade sig betydligt bättre förutsättningar att undvika kval.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close