FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Extremt ovanligt att MFF startar med tre raka segrar

Efter 1-0 för MFF mot New England Revolution har MFF inlett säsongen 2018 med:

Tre raka segrar.

270 minuter utan ett enda insläppt mål.

Det är givetvis bra.

Inte minst om man jämför med hur det brukar se ut i början av säsongerna. Det är extremt ovanligt att MFF startar med tre raka segrar. Och med extremt menar jag att jag faktiskt så här snabbt i minnet inte är säker på att det överhuvudtaget tidigare hänt sedan MFF återvände till Allsvenskan efter den årslånga dippen i Superettan.

Hur mycket det säger är fortfarande högst tveksamt. Vinna är bra, vinna och hålla nollan är ännu bättre. Men det är när Svenska cupen kör igång det gäller att prestera.

Efter kvällens match går det i alla fall att slå fast:

1) I 35 minuter var streamen vi hemma i Sverige fick hålla till godo med från IMG Academy i Bradenton den sämsta någonstans någonsin. Det var verkligen helt omöjligt att få något som helst vettigt ut av den och det hade gett mer att sitta och titta på en tallrik gröt svalna. Sedan blev det bättre. Streamen slutade lagga och det gick faktiskt att följa matchen, trots taskig kameravinkel, dålig skärpa och två kommentatorer som var som amerikaner när de är som sämst och pratade intensivt och mycket utan något som helst innehåll i snacket. Som en extra “bonus” fattade de aldrig ens att New England spelade fult!

2) Därför ska jag avhålla mig från att ge mig in på analys och betygsättning. Bara konstatera att det kändes postivt att se:

MFF på nytt visa tålamod, växa in i matchen och ta över spelet mer och mer.

Alexander Jeremejeff än en gång visa att han utmanar det “givna” anfallsparet Carlos Strandberg och Markus Rosenberg. Det kommer att behövas tre högklassiga forwards. Det har MFF.

Fredrik Andersson steg för steg, sakta men säkert, växa fram som en seriös utmanare till Johan Dahlin om platsen som förstemålvakt. Hur många såg den utvecklingen komma? Ärligt? Inte jag.

MFF klara ett fysiskt spel. Såg att många gnällde över att New England Revolution spelade onödigt tuftt, hårt och vårdslöst i en träninsgmatch. Jepp, så var det. Men om jag förstått det rätt klarade MFF det utan skador och när det är dags att kvala i Europa kommer Malmö FF att åtminstone ibland möta lag som spelar fult. Någon gång är det därför inte fel att få chansen att öva. Det ska inte behöva hända, men när det nu ändå gjorde det…

Tyckte också att MFF klarade massbytena i den andra halvleken bättre än New England. Lärlingarna är INTE bara med för att fylla ut truppen.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close