FotbollMalmö FFNyheter

Strandberg avgjorde när MFF slog New England Revolution

Malmö FF vann sin tredje raka match för året och höll sin tredje raka nolla. Detta trots att New England Revolution-spelarna gjorde allt de kunde i första halvlek för att försöka förstöra Malmö FF:s påbörjade segertåg.

På en till synes hård, brunfläckig och välvattnad gräsplan ställdes Malmö FF mot MLS-laget New England Revolution för sin första träningsmatch under träningslägret i Bradenton.
Efter en något svajig och ofokuserad inledning på matchen arbetade sig Malmö FF sakta men säkert in sig i matchen.
Första halvlek var en ful och något stökig tillställning och NER-spelarna drog sig inte för att använda sig av skosulan i närkampsduellerna, något som fick både Oscar Lewicki och Markus Rosenberg att ryta till ordentligt mot domaren och motspelarna mer än en gång.
Malmö FF var det spelförande laget under den första halvleken men väl vid avslutslägena saknades skärpan och resultatet var 0-0 i halvtidsvilan.

I andra halvlek kom Malmö FF ut som ett nytt lag och visade NER vart skåpet skulle stå. En andra halvlek som annars skulle komma att präglas av de många byten som gjordes av båda lagen. Spelkvalitén sjönk och spelet ryktes sönder. Men detta skulle inte hindra Malmö FF från att kunna gå segrande ur striden.

I den 57:e minuten bröt Fouad Bachirou bollen från NER-spelare på offensiv planhalva och spelade fram till en fristående Svanberg som i sin tur assisterade Carlos Strandberg. Strandberg gjorde inte några misstag när han kom från mot målvakten och kunde enkelt lyfta in bollen i mål.

1-0 till Malmö FF stod sig matchen och har nu inlett året med tre raka segrar och tre hållna nollor.

På torsdag spelar Malmö FF sin nästa match på träningslägret i USA. Då står DC United för motståndet.

BETYGSKALA:

6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Vi är nöjda
2 = Njaaa…
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

BETYGEN:

Fredrik Andersson 4 – Vaksam, stabil och aktiv. Ställdes på visst prov under matchen och löste situationerna med bravur. Kanske är målvaktsfrågan i Malmö FF inte så solklar som den länge varit och fortsätter Andersson på den inslagna vägen från i höstas kan han ta upp kampen med Johan Dahlin.

Andreas Vindheim 3 (ut 45) – Kom, i vanlig ordning, fram med hög fart på sin högerkant och slog en del farliga inlägg. Stod för en stabil insats defensivt och visade prov på en känslig högerfot då han tog hand om Malmö FF:s offensiva frisparkar och hörnor. Byttes ut i paus till förmån för Eric Larsson.
Rasmus Bengtsson 4 (ut 65) – Stod för en stabil insats och visade även prov på sina sedan tidigare kända offensiva kvaliteter och var ett ständigt vid Malmö FF:s fasta situationer. Lindade om högra vaden efter att ha blivit utbytt.
Franz Brorsson 3 – Gjorde stabila 90 minuter och räddade Malmö FF från ett mål i slutskedet av matchen då han, i sista sekund, avvärjde en NER-spelare som var på väg mot MFF:s mål.
Behrang Safari (ut 45) – Inte hans starkaste MFF-insats även om han inte gjorde bort sig på något vis. Byttes ut i halvtidspausen med en omlindad högerfot.

Sören Rieks 3 (ut 65) – Inledde matchen bra men mattades av något efterhand. Visade prov på offensiva kvaliteter och klokt tänkt i det defensiva spelet under matchens gång. Kan bli nyttig för MFF:s offensiv under säsongen.
Oscar Lewicki 4 (ut 65) – Vågar, mer och mer, hitta farliga kombinationer med Bachirou vilket gör att MFF kan spela sig förbi motståndarnas mittfält och på så vis komma med hög fart mot motståndarnas mål. Fint samarbete med Bachirou matchen igenom.
Fouad Bachirou 5 (ut 65) – Matchens stora gigant och hade stundtals lekstuga med NER-mittfältet. Med stora lungor och en fin passningsfot. Blev också en av matchens stora segerorganisatörer när han visade prov på stor arbetskapacitet då han bröt bollen långt in på NER:s halvplan som ledde fram till att Svanberg kunde assistera Strandberg till 1-0. Utifrån det Bachirou presterat hittills under säsongen lär avsaknaden av danske Anders Christiansen inte bli alltför stor, om den ens kommer kännas av någonting.
Mattias Svanberg 4 (ut 65) – Växte sig in i matchen och visade prov på stor finurlighet när han, mer än en gång, seglade förbi motståndarförsvaret. Stod för matchens enda assist då han spelade fram till Carlos Strandbergs mål.

Markus Rosenberg 2 (K) (ut 45) – Hade en ganska kämpig eftermiddag och fick slita en hel del. Gör, som vanligt, en stark arbetsinsats och vill fortfarande väldigt mycket, trots att han blir 35 i år.
Carlos Strandberg 4 – Mycket stark inledning på matchen från Carlos. Stark och viktig som uppspelspunkt och höll NER-försvaret upptaget på egen hand. Spelade hela matchen och

Inhoppare:

Eric Larsson 3 (in 46) – Efter att ha haft stor uppvisning på sin högerbacksposition under de två första matcherna under året fick han idag inleda på bänken. Stod för en stabil insats men inte lika frenetisk som i tidigare matcher under året.
Egzon Binaku 3 (in 46) –
Debut i MFF-tröjan. Stark inledning från sin vänsterbacksposition och visade prov på fina intentioner.
Alexander Jeremejeff 4 (in 46) –
Hade det inte varit för att han var något ofokuserad i de avslutslägen han fick hade betyget varit högre. Har lyckats hitta en helt egen roll på plan och är otroligt klok i sitt spel. En av MFF:s bästa för dagen.
Lasse Nielsen 3 (in 65) –
Ersatte Rasmus Bengtsson och hade en relativt lugn afton från sin mittbacksposition.
Felix Konstandeliasz 2 (in 65) – Hade svårt att komma in i matchen och det mesta av MFF:s offensiv utgick från vänsterkanten.
Samuel Adrian 3 (in 65) –
Bra arbetsinsats från unge Adrian. Visade att han nog ska kunna bli nyttig i ett rotationssystem för Malmö FF under året.
Laorent Shabani 3 (in 65) –
Stod, återigen, för en fin insats från sin vänsterkant. Vågar utmana och är ett ständigt hot för motståndarna.
Bonke Innocent 2 (in 65) –
Innocent har haft en tuff period i Malmö och än ser det inte ut att bli lättare för nigerianen. Frågan är hur länge han blir kvar i Malmö FF och om inte Samuel Adrian ligger före i rangordning bakom det givna centrala mittfältsparet i Bachirou och Lewicki.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close