H65Handboll

Wall lämnar H65 för Köpenhamn

"Det har funnits alternativ tidigare, men..."

Marie Wall lämnar H65 Höör efter denna säsong. I sommar ansluter hon till Köpenhamn Handboll för att bli heltidsproffs.
– Jag har haft en fantastisk tid i Höör, men när den här möjligheten dök upp kändes det rätt att ta den, säger Wall.
Samtidigt står det klart att lagets andra vänstersexa Emma Rask fortsätter i moderklubben.

På sin vänsterkant har Marie Wall, som fyller 26 i april, varit en av H65:s viktigaste spelare sedan hon kom till klubben från H43, tidigare i Kungälv, 2013.
I Höör har hon spelat två Challenge Cup-finaler varav en slutade i seger och tagit ett SM-guld. Hon har även representerat landslaget i VM 2015 (samt JVM-guld 2010).
– Det är få som får möjligheten att satsa fullt ut på handbollen. Det har funnits alternativ även tidigare år att gå utomlands, men då har det inte känts helt rätt med de klubbar som varit aktuella. Jag har haft en fantastisk tid i Höör, men när den här möjligheten dök upp kändes det rätt att ta den, säger Wall.
Vad minns du bäst från dina år i Höör?
– Oj. Det är så mycket. Alla fantastiska resor med laget runt omkring i Europa och SM-guldet var helt fantastiskt roligt – och någonting som jag hoppas få uppleva igen i vår. Men även den familjära stämningen i klubben där familjen Hansson, Jan och Elisabeth, betytt fantastiskt mycket.
Ska du bo kvar i Höör och pendla eller flytta till Danmark?
– Jag kommer att flytta dit i sommar för att kunna göra en helhjärtad satsning.
– Köpenhamn är en väldigt seriös och spännande klubb som jag lärt känna bland annat genom att H65 haft ett träningsupplägg med dem vid flera tillfällen. Dessutom spelar ju Hanna Blomstrand där och min gamla lagkamrat Mia Rej. Det känns tryggt och enormt inspirerande.
H65:s tränare Ola Månsson är glad för Marie Walls skull.
– Hon gör helt rätt i att gå till Köpenhamn. Jag tror att hon kommer att hävda sig utmärkt där. Marie är en väldigt seriös handbollsspelare med fantastiska förutsättningar och vi önskar henne all lycka. Det tror jag förresten att varenda kotte som titta på H65 de senaste åren också gör.

Marie Wall och Emma Rask har konkurrerat om vänstersexpositionen. Nu står det även klart att 21-åriga Rask (med mycket U-landslagsrutin, bland annat ett EM-guld med U17) fortsätter i klubben hon representerat i hela sitt liv. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det finns inte många vänstersexor i Sverige som är bättre än Emma Rask. Det känns självklart att satsa på henne nu, även om vi såklart kommer att se oss om efter en till spelare på den positionen. Emma är stark i försvaret och en sylvass kontringsspelare, säger Ola Månsson.
Emma om att hon fortsätter i H65 Höör:
– Jag trivs fantastiskt bra med laget och tränaren. Visst, det spelar viss roll att Wall lämnar – hade hon fortsatt i H65 hade jag fått tänka ett varv till, men jag kommer främst att sakna henne. Konkurrensen med henne har gjort mig till en bättre spelare.
– Nu får jag en ny roll i laget under nästa säsong och jag ser fram emot det, säger Rask.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close