NyheterTennis

Futuretitel för Fair Plays Bergevi

Fair Play TK:s Filip Bergevi tog sin andra dubbeltitel i karriären när han i par med fransmannen Florian Lakat vann Palm Coast Futures Tournament i USA.

Paret finalslog förstaseedade Maxime Chazal, Frankrike/Fred Gil, Portugal, med 6-4, 6-1 efter en mycket stabil insats. Bergevi och Lakat, som gick på samma college i USA, radade upp toppmatcher i 15 000-dollarsturneringen.

I första omgången slog paret ut Daniel Garza/Cesar Antonio Gomez Diaz, Mexiko, med 6-2, 6-4. I kvartsfinalen besegrades Gaston Brizuela, Argentina/Jaume Pla Malfeito, Spanien, i raka set, 7-5, 6-2. Semifinalen mot toppseedade Adam El Mihdawy/Junior Alexander Ore, USA, blev spännande och avgjordes först i supertiebreak (6-2, 4-6, 10-5).

I singelturneringen förlorade Bergevi en tuff åttondelsfinal mot sin dubbelpartner. Lakat vann tresetaren med 6-2, 4-6, 6-4.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close