FotbollGIF Nike

Per Harrysson: “Har haft lite oturliga skador i upptakten”

Försäsongsträningen i GIF Nike är i full gång. I lördags mötte man Bjärreds IF i årets första träningsmatch där man gick segrande ur matchen med 2-0. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Per Harrysson om försäsongen i GIF Nike. 

– Stämningen är god. Vi är igång och kör. Har haft lite oturliga skador i upptakten men de är på väg tillbaka.

Hur ser er försäsong ut?

– Den blir ganska lik den vi hade ifjor. Tre träningar i veckan med match på helgen fram till serien startar. Vi kör våra inplanerade fystester i mitten av februari men i övrigt ser veckorna ganska lika ut.

Vart lägger ni ert fokus under försäsongen?

– Vi har en plan som vi följer. I starten handlar det mycket om att få alla att skaffa sig en bra uthållighet. Ju närmare vi kommer tävlingssäsongen desto mera ägnar vi oss åt lagträning och taktiska träningar.

Vad kommer ni lägga fokus på under de kommande träningsmatcherna?

– De första matcherna använder vi för att öka belastningen på spelarna. I match fyra och framåt kommer vi mera att foka på att träna på lite olika sätt att spela.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Det är mitt andra år i Nike. Jag ser såklart fram emot seriestarten men samtidigt har vi en långsiktighet med detta. Därför ser jag fram emot den kommande veckan, och hoppas att vi redan där kan se tecken på utveckling. Målet för året är att som lag prestera bättre än vad vi gjorde ifjor, det är ju det som det handlar om; att bli bättre och samtidigt ha grymt roligt på vägen!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close