IshockeyNyheter

IF Lejonet plockar in Redhawks-profil

Ishockeyn i Landskrona bubblar under ytan.
IF Lejonet bygger sin verksamhet långsiktigt med att bygga upp ungdomssektionen och i det arbetet ska hemvändaren Jonas Molin nu deltaga.
– Djäkligt inspirerande ska det bli, säger Molin.

IF Lejonet är numera helt fokuserade på barn- och ungdomshockeyn. Något A-lag finns inte och ska heller inte finnas förrän det finns underlag till det.
Mattias Pålsson, ungdomsansvarig i Lejonet, har större ambitioner än att ha ett ring-så-spelar-vi-lag med seniorer bara för sakens skull.
– Vi skall vara en av Sveriges mest välskötta ishockeyföreningar och som ett led i detta implementerar vi en ”sportslig röd tråd” där det skall finnas plats för både dem som ”går på hockey” och de som vill vara elitförberedda.

I det arbetet har Lejonet nu gjort en betydelsefull rekrytering.
– Vi har mycket duktiga ledare och tränare, men för att spetsa till vår verksamhet kan vi med stolthet meddela att Jonas Molin, väldigt framgångsrik hockeytränare i framförallt MIF Redhawks är tillbaka där allt började, i Lejonet. Han var själv en lovande hockeyspelare och spelade som ung i Leksand för att sedan komma hem och spela i moderföreningen Lejonet.
– När han följde sin sons hockeykarriär som tränare i Lejonet fick han sedermera chansen att under rätt många år jobba med hockey på heltid, mestadels i Redhawks. Vi är mycket stolta och glada över att ha Molin med i verksamheten. Jonas kommer att vara en oerhört positiv injektion för oss som förening, säger Pålsson.

Jonas Molin förklarar mer konkret vad hans uppdrag går ut på:
– Generellt så handlar det om att stötta tränarna med nya idéer och skapa den här röda tråden som klubben vill ha. Vi behöver en klarhet för vad vi ska göra och uppnå med ungdomarna i en viss ålder. Givetvis är vi inne på att lyfta upp det kvalitetsmässigt.
– Sedan måste det vara lättare att komma in i en förening och att kunna anpassa sig efter upplägg som redan finns.

Jonas Molin.

Jonas Molin erbjuder väldigt mycket erfarenhet.
Landskronakillen som började spela hockey i Lejonet, innan han blev spelare i Leksand under 70-talet för att sedan återvända till skånsk mark moderklubbens storhetstid -för att sedan bli ungdomstränare.
– Jag flyttade hem när Lejonet spelade i division ett mot lag som MIF och Rögle. När jag lade av att spela började ena grabben att lira hockey så plötsligt var man inne i den världen igen. De senaste åren har jag varit anställd hos Redhawks och många av dagens profiler har man varit mentor åt.
Så mycket hockey den senaste tiden har det dock inte blivit.
– Jag har varit ledig i ett år från hockeyn. Tanken var “nu har jag gjort mitt” efter 10-12 år i Malmö på deras juniorsida. Men så lockades jag in i Lejonet som ett bollplank och på den vägen är det.
– Det ska bli djäkligt intressant att jobba med Lejonet. Det fostras alltid bra ungdomar här som brukar hamna i Rögle eller i Redhawks. Vi vill kunna fostra dem och förbereda dem så bra som möjligt för att kunna ta steget vidare en dag – vilket är en underbar vision.
– Det blåser nya vindar i Lejonet men nya människor i klubben vilket gör allt väldigt inspirerande. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Läs även:

IF Lejonet bygger nytt utan A-lag

Relaterade artiklar

Back to top button
Close