Fortuna FFFotboll

Johan Isgren: “Blir att slipa mer på vårt försvarsspel”

Fortuna FF tog sig upp till division fyra genom kval förra säsongen. Nu laddar man inför säsongen i division fyra. Skånesport har tagit några ord med Fortuna FF:s tränare Johan Isgren om deras försäsong. 

– Stämningen är hög. Fortuna är en klubb med stor fokus på sammanhållning och de killarna som finns i truppen drar alla sitt strå till stacken.

Hur ser er försäsong ut?

– Vi har haft stort fokus på alternativ träning under januari/februari som då drivs hos vår samarbetspartner Råå Puls. De har satt ihop ett bra program för kropp och lungor.

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– Fokus i början blir att slipa mer på vårt försvarsspel från 2017 och vidareutveckla det.

Fortuna kvalade sig upp i fyran förra säsongen, ser försäsongen annorlunda ut jämförelse med förra årets uppladdning?

– Stora skillnaden är väl att vi åker på träningsläger till Spanien i år. Annars är det mest små detaljer som finslipas. Det funkade bra 2017 så det handlar mer om att förfina samt hitta nya vägar att utvecklas på.

Till helgen spelar ni er första träningsmatch mot Eskilsminne U19, tankar inför den matchen?

– I februari handlar det mest om att ha tillgängliga spelare när sjukdomarna kommer. Men väldigt roligt att komma igång med matcher. Få svar på hur långt vi kommit i det vi pratat och tränat på

Ni har därefter ett tajt matchschema när det kommer till träningsmatcher, berätta om ert upplägg.

– Vi har planerat in lite fler matcher i år än senast. Detta för att kunna få svar på var vi är i försvarspelet/anfallsspelet etc. Se matchen som en träning fast betydligt roligare sådan. Blir mycket tydligare i match än i träning både för oss tränare och spelare.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Så klart väldigt mycket. Startar ju upp med lite av ett derby Fortuna FF – Glumslöv. Äntligen ska Fortuna få spela div 4 fotboll. Serien i sig tycker jag är hyperintressant med många härliga matcher.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close