FotbollVeberöds AIF

Daniel Lindgren: ”Killarna brinner för fotboll och är lyhörda”

Daniel Lindgren tog över rodret i Veberöds AIF i november förra året. Nu laddar han och laget inför den kommande säsongen i division fyra. Skånesport har tagit pulsen på Lindgren under försäsongen. 

– Stämningen är god i truppen, många som vill mycket. Jag har blivit väl mottagen och vi alla är inställda på hårt arbete. Det är ett härligt gäng och förening.

Hur ser er försäsong ut?

– Vår försäsong började egentligen direkt i november när jag tog över, vi försöker jobba upp killarnas fysiska status så att vi kan bedriva den verksamhet vi vill. Vi är noga med belastningen nu, ordentlig förberedelse i kylan gällande uppvärmning, rörlighet och intensitet. Killarna svarar bra, på det för många, annorlunda träningsupplägget än vad dem är vana vid. Skador är vi förskonade mot än så länge men sjukdomar däremot kommer och går ju högre belastning det blir, där behöver killarna kontinuitet och stärkta immunförsvar. Ansvar från individen helt enkelt!

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– Fokus nu ligger på att hela tiden bli bättre, att successivt ta kliv framåt. Det handlar om att implementera mycket nytt, teoretiskt som praktiskt men även förhållningssätt. Killarna brinner för fotboll och är lyhörda men – Rom byggdes inte på en dag.

Ni har redan spelat en match mot Janstorps AIF, vad fick du med dig från den matchen?

– En match spelad mot Janstorps AIF och den går inte att använda som referens för analys. Inre- och yttre förutsättningar var inte i närheten av dugliga MEN vi är alla överens om att attityd och delaktighet behöver skruvas upp av gemene man. Det var inte tillräckligt! Samtliga fick 45 min så det blev en ryckig matchbild.

Till helgen väntar Genarps IF, tankar inför den matchen?

– Vi möter Genarps IF till helgen och där vill jag framförallt se att killarna visar rätt karaktär. Vi jobbar vidare kollektivt med vårt arbetssätt, där ligger en del spelare längre fram än andra så det gäller att nöta.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Klart man längtar till gräs och premiär men för oss gäller det att skynda långsamt. Vi har en bit att vandra och måste vara ödmjuka.

 

Missa inte nedan: 

 

TV: Julkalender: #15 – Daniel Lindgren

Relaterade artiklar

Back to top button
Close