skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Strandbergs skärpa bäddade återigen för MFF-seger

På ett blåsigt och soligt IMG Academy i Bradenton gjorde Malmö FF sin andra träningsmatch under sitt träningsläger i USA, för motståndet stod denna gång MLS-laget DC United. En match som Malmö FF, efter dubbla mål av Carlos Strandberg i slutminuterna, vann med 2-1.

Malmö FF inledde matchen bäst och ägde bollinnehavet. DC United-spelarna hade svårt att hänga med de svenska mästarna som var det bättra laget.
DC United skulle dock komma att spela upp sig och mäktade bland annat med en nick som Johan Dahlin får tacka sin högra stolpe för att bollen inte kunde leta sig in i mål.

Efter det tog MFF åter tag i taktpinnen och visade prov på fina takter framåt. Fint kortpassningsspel och kombinationer främst mellan Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg och Sören Rieks gjorde att Malmö FF kunde skapa en del målchanser, dock utan skärpa i avsluten och det stod 0-0 i paus.

DC United skulle ta ledningen i matchen i den 56:e minuten. Detta efter att Darren Mattock runnit igenom Malmö FF:s försvar och ställts ensam mot Johan Dahlin. Mattock gjorde inga misstag och placerade enkelt in bollen i nät.

Efter det tog Malmö FF över matchen och skapade flest farliga chanser, dock visade DC United prov på farligt omställningsspel mer än en gång och kunde sticka upp med farligheter.

Men Malmö FF skulle komma att vända matchen i slutminuterna.

Detta efter att Carlos Strandberg i den 85:e minuten först kommit från mot målvakten, efter en fin passning av Jeremejeff, och enkelt placerat in kvitteringsmålet.

Bara två minuter senare skulle Strandberg nås fram av Jeremejeff, detta efter att inhopparen Vindheim slagit ett flackt inlägg. Carlos gjorde inga misstag när han väl fått rätt på bollen och dundrade in bollen högt i mål och slutresultatet skrevs till 2-1 för Malmö FF:s.

BETYGSKALA:

 6 = Bosse Larsson-klass

5 = Världsklass

4 = Mycket bra

3 = Vi är nöjda

2 = Njaaaa…

1 = Ålahueklass

0 = 031-klass

BETYGEN:

Johan Dahlin 3 – Vågade spela korta passningar vilket, mer än en gång, ledde till farliga anfall för MFF:s del. Två gånger i första halvleken varav han den ena gången slog en passning som gled igenom DC Uniteds anfallare och mittfält likt en glödhet kniv som skär igenom nykärnat, rumstempurerat smör. Chanslös på DC Uniteds mål och gjorde en stabil insats i övrigt.

Eric Larsson 3 (ut 73) – Mycket stark offensiv insats och visade prov på fint samspel med Sören Rieks.
Lasse Nielsen 3 – Resolut, bra passningar och var stundtals överallt i den första halvleken, även i avslutslägen i offensivt straffområde. Något slarvigare andra halvlek av dansken drar ner betyget som annars hade varit en 4.
Rasmus Bengtsson 3 (ut 60) – Lugn och trygg tillsammans med Lasse Nielsen. Stabil insats från Bengtsson.
Egzon Binaku 3 (ut 46) – Bra offensiv insats från Binaku som gjorde sin första match från start i Malmö FF. Hittade upp med fina bollar till bland annat Alexander Jeremejeff mer än en gång. En bra första start i MFF-tröjan.

Sören Rieks (ut 83) 4 – Finurlig och kreativ från sin högerkant. Fint kombinationsspel med Rosenberg, Jeremejeff och kemin mellan honom och Eric Larsson verkade stämma. Bra insats av dansken.
Fouad Bachirou 3 – Efter succén sist var det en något mer nedtonad och inte fullt lika överlägsen Bachirou vi fick skåda idag. Drog ofta iväg i djupledslöpningar vilket oroade DC United-försvaret.
Oscar Lewicki 2 – Väldigt mycket slarv från Oscars sida idag, framförallt under första halvlek där det inte var hög passningsprocent från Lewickis fötter. Vågar dock, mer och mer, hitta upp med farliga passningar förbi motståndarmittfältet och upp på MFF-anfallare.
Mattias Svanberg 2 – Hade en kämpig eftermiddag ute på sin vänsterkant och fick inte mycket uträttat. Något oväntat då han sett mycket bra ut under träningarna i Florida.

Markus Rosenberg 3 (K) (ut 67) – Syntes inte jättemycket under matchen men när han väl gjorde så var det oftast kvalitet från kapten Rosenbergs fötter. Bättre än förra matchen och det fanns en helt annan glöd i Mackans idag.
Alexander Jeremejeff 4 – Hade kunnat vara ett något högre betyg på Jeremejeff idag om det inte varit för lite slarv i andra halvlek. Såg oerhört bra ut i den första halvleken då han droppade ner en del och hittade fina kombinationer med Rosenberg och Rieks. Hittade fram med en oerhört väl avvägd assist till Carlos Strandberg vilket ledde fram till MFF:s 1-1 mål.

INHOPPARE:

Behrang Safari 3 (in 46) – Lugn, trygg och stabil. Är fortfarande ett något säkrare alternativ på vänsterbacksplatsen än Egzon Binaku.
Franz Brorsson 3 (in 60) – Stabil insats från Franz som inte sattes på några större prov under sina drygt 30 minuter på plan.
Carlos Strandberg 5 (in 68) – Tog något oväntat över kaptensbindeln från Markus Rosenberg vid bytet dem emellan. Visade prov på killer-instinkt i straffområdet när han kom in och vände matchen på egen hand. Mycket stark insats från Carlos Strandberg som visar upp fin form på försäsongen.
Andreas Vindheim 4 (in 73) – Visade återigen prov på en fin inläggsfot och är spännande i sitt offensiva spel. Eric Larssons förväntade startplats på högerbacksplatsen är kanske inte fullt så cementerad och vigd åt honom som många först trott. Hittade in med inlägget som senare nådde fram till Carlos Strandbergs 2-1 mål.
Laorent Shabani (in 83) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close