FotbollMagasinNyheterTrelleborg FFTrelleborgs FF

TFF jagar ersättare för Salif Camara Jönsson

Idag kom det, beskedet varken Salif Camara Jönsson eller Trelleborgs FF ville ha. Skadan han drog på sig i träningsmatchen mot Öster var precis så allvarlig som först befarades. Hälsenan är av och nu väntar en lång rehab-period.

– Vi lider med honom. Det är rent ut sagt för jävligt för honom när han nu äntligen skulle fått spela i Allsvenskan, säger TFF:s klubbchef Mattias Kronvall.

– Han ska undersökas en gång till i helgen inför operationen i början av nästa vecka, men nu var beskeden från läkarna så tydliga att vi kunde gå ut med informationen att det handlar om just hälsenan. Resten, som att spekulera i hur lång tid det kan ta att komma tillbaka, vill vi vänta med till efter operationen.

Kommer TFF att värva in en ersättare för att täcka upp frånvaron?

– Lite hänger det på hur lång tid han blir borta, men spontant skulle jag säga ja. Vi kommer nog att behöva det och är beredda.

– Vi sitter dock inte i sjön. Freddie Brorsson är på väg tillbaka och kan spela anfallare liksom Mattias Håkansson och Marcus Pode. Sedan fick vi ju in Deniz Hümmet. Men Hümmet är inte samma typ av anfallare som Salif Camara Jönsson. Ska vi värva in någon nu måste det vara en spelare som är mer lik Salif och då kan vi inte helt och hållet gå tillbaka till vilka andra spelare vi tittade på i samband med att vi gjorde klart med Deniz.

Salif Camara Jönsson kommer att genomföra sin rehab i samarbete med Trelleborgs FF:s medicinska team på plats på Vångavallen. Meningen är att han så mycket som möjligt ska känna sig som en del av truppen trots att han går skadad.

– Det är bra för båda parter. Han ska känna att han i hög grad fortfarande är en del i vår allsvenska satsning. Sedan är det ju inget att hymla om att han som person är mycket viktig för TFF. Även om han inte spelat i Allsvenskan har han massvis med erfarenhet och han är positiv och bra att ha med sig i omklädningsrummet, berömmmer Mattias Kronvall.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close