FotbollNyheterTorns IF

Tre nyförvärv klara – nu känner sig Torns IF redo för division1

Än återstår nästan två månaders förberedelser innan Torns IF ska starta den för Stångbyklubben historiska division 1-säsongen. Men truppen är redan klar. Tre nyförvärv har kommit in och tränaren Richard “Kalle” Ringhov tycker att det räcker.

– Vi har 18 utespelare och två målvakter. Det är lagom. Kvalitén är god. Vi fick behålla spelarna som förde upp oss och alla är överens om att krävs hårt jobb och rätt inställning för att ta ett steg till när det nu handlar om en serie högre, poängterar Kalle Ringhov.

En brasklapp har han dock. Torns IF håller en liten lucka öppen för ytterligare en målvakt.

– Egentligen vill vi ha tre för att vara garderade. Så har vi gjort tidigare. Men det är svårt att hitta tre målvakter. Vi hade två på gång till den tredje trupplatsen, men beskedet dröjde från den vi låg på och när han valde en annan klubb tappade vi båda.

– Det viktigaste var att vi fick behålla Philip Mårtensson, som ju var iväg på en liten road-trip i Palmernas stad!

Philip Mårtensson fick pris som division 2-seriernas näste målvakt och testränade med Trelleborgs FF. Han gjorde det bra, men det slutade med att TFF valde att ta tillbaka Dennis Petersson som man haft utlånad till FC Trelleborg i division 4. Och Torns IF fick behålla sin stabile förstemålvakt.

– En bra säsong till i division 1 och Philip är ännu mer redo att ta steget till yppersta eliten. Det är trots allt ett stort kliv från division 2, konstaterar Richard Ringhov.

De tre nyfövärven är samtliga offensivt inriktade. I tur och ordning har Omar Hamid från Hittarps IK, Dino Mesic från Landskrona BoIS och Astrit Seljmani från FC Rosengård (bilden) bestämt sig för spel i Torns IF. Alla är unga, Hamid är 21 år, Mesic 22 och Seljmani 20.

Så här beskriver Kalle Ringhov de tre:

– Omar tog själv kontakt med oss och var med på alla träningarna i november och december. Han har en fin fuktionell teknik och är både vänster- och högerfotad. Därmed kan han spela på båda kanterna. Dino har vi pratat med sedan i december och till slut fastnade han för oss i hård konkurrens. Han har erfarenhet från division 1 och när jag pratade med Agim Sopi i BoIS hade han bara lovord. Astrit är en oerhört stark offensiv spelare, bra i boxen och i närkamperna med ett fint skott. Han jobbar alltid hårt mot motståndarförsvaren.

– Fast det viktigaste är att alla tre har en bra karaktär. Annars har de inte här i Torns IF att göra!

Tappat spelare har Torns IF också gjort, men det är på marginalen till de ordinarie platserna. Victor Brandqvist ska spela för Hittarps IK. Rasmus Larsson lämnar för en ännu okänd klubb och Benjamin Kovacevic har också bestämt sig för att söka mer speltid någon annanstans, troligen i Österlens FF.

Värre är att Patrik Östlund sticker iväg som utbytesstudent i Australien.

– Jag vill dock inte räkna honom som en spelarförlust eftersom han kommer tillbaka i sommar och spelar med oss i höst, poängterar Kalle Ringhov.

Precis som alla andra i Torns IF glädjer han sig också åt dispensen som gör det möjligt för laget att stanna kvar på sin egen idrottsplats.

– Det handlar om identitet, som det pratas så mycket om numera. Viktigt och bra att vi får spela i Stångby. Dessutom innebär det ju att vi får spela på gräs och inte plast, slår Richard “Kalle” Ringhov fast.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close