BloggarEslövs IKH65HandbollHandbollsbloggenHK BjörnenKristianstad HandbollYstads IF

92-årigt målvaktspar, extra ost & stekhet Sandell

Handsbollsfredagar blir roligare och roligare.
Främst på agendan idag stod derbyt mellan Tomelilla och Björnen.
Ärkederbyt i division fyra var lite väl snällt för min smak, blott elva utvisningar, och slutade med bortaseger – 25-28.

Min absoluta favoritspelare, Tony Thelander (som gick från Björnen till Tomelilla i somras) noterades aldrig i målprotokollet. Illa för Tomelilla – och illa för Tony själv som tydligen fortfarande får en tia av sin pappa för varje balja.

Det absolut bästa med den här fighten var gamlingarna.
Henrik Andersson, Låganprofilen, gjorde elva mål. Grabben är 34 år, men spelar ändå i unga laget på fotbollsuppvärmningarna…
“Ecke” har ett vansinnigt humör som i bästa fall går ut över medspelarna – men är tydligen from som ett valiumlamm utanför planen.

Mickael Eriksson fyller 50 år i sommar och gjorde comeback efter drygt 15 år i vintras. Han svarade för tre mål och flera assists med extra smör på.

Bengt Mattsson är 51 år, kom in i målet i andra halvlek och stängde totalt.
Tillsammans med “Osten” bildar Bengt ett målvaktspar som tillsammans är 92 år.

Och på tal om ost.
Spelarna i Björnen har på Sjöbos finaste restaurang, Gondolen, namngett och tagit fram receptet för pizzan  “HK Björnen Special”.
Tomat, extra (!) ost, skinka, oxfilé, svamp, färsk paprika, rödlök och knaperstekt bacon – med béarnaisesås på.
Hungrig, någon?

Segerbankett i Sjöbo.
Nyckelhålsmärkt såklart.

Tyvärr är det sannolikt slutspelat för Björnen-profilen Micke Johansson, vars armbåge gått sönder tre gånger på ett och ett halvt år.
Nu har han påbörjat en tränarkarriär istället eftersom “det är fan så mycket lättare att få igenom sina direktiv i den rollen”.

I samma serie kunde nystartade Kuststaden bortabesegra nystartade IK Sund med 27-33 – och kopplade därmed greppet om en direktplats till division tre.

***

När magsjukan nu släppt taget om spelarna i Ystads IF kunde matchen mot GUIF äntligen spelas.
I en rysare kunde YIF rinna undan med uddamålet och jag noterar främst att Lukas Sandell bombade in tio mål – nu när Kim Andersson fick vila.
Grattis Elverum.

***

I SHE gjorde Kristianstad HK 37-26 på Team Eslöv.
Ingen hade trott att det skulle bli fight på riktigt – och det blev det inte heller. Full kontroll hela vägen. Kristianstadsbladets beskrev Ulf Schefverts frånvaro pga magsjuka under målrekordet med: “Tränaren Ulf Schefvert låg hemma i Immeln och kastade upp. Då passade KHK-tjejerna på att kasta in 37 bollar…”

På tal om SHE så avgörs det vilka som vinner serien nu på onsdag då H65 Höör tar emot Skuru. Seger där och saken är klar.
Men först ska en betydelselös, åtminstone rent poängmässigt, EHF-cupmatch spelas i Lund under lördagen. Fri entré och matchstart klockan 15.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close