FotbollMalmö FFNyheter

Kävlinge får MFF:s 13:e fotbollsakademi

Sedan 2005 har Malmö FF byggt upp en verksamhet med totalt tolv fotbollsakademier runt om i Skåne. Nu startas akademi nummer 13, i Kävlinge.

Med start till hösten kommer 24 flickor och pojkar födda 2005 att påbörja utbildningen på Korsbackaskolan i Kävlinge.

_ Vi har ett koncept med 12 års erfarenhet som fungerar väldigt väl och vi vill, i rätt takt, sprida det till så många kommuner som möjligt. Vi är mycket glada för det engagemang och intresse som man visat från Kävlinge kommun för att få igång verksamheten redan i år, säger Jan-Olov Kindvall, ansvarig för Malmö FF:s samhällsengagemang i ett pressutskick.

Grunden är som tidigare att med hjälp av fotbollen hjälpa eleverna att prestera bra resultat i skolan.

– Vi kan med säkerhet säga att en profilklass är bra. Eleverna får göra det de tycker är absolut roligast och det har en oerhört god effekt på både måendet och skolresultatet. Men det sagt, det behöver absolut inte vara fotboll som är elevens profil utan det kan vara en annan idrott eller för den delen dans, musik eller något annat som barn kan visa stort intresse för, säger Jan-Olov Kindvall.

Mats I Svensson, rektor på Korsbackaskolan, har fått spontana frågor från föräldrar och elever i Kävlinge om att starta en MFF akademi.

– MFF har ett mycket bra koncept och arbetar brett med både skola och fotboll som jag finner mycket attraktivt. Vi vill ha elever med hög ambitionsnivå för skola och fotboll som har en positiv attityd och engagerade vårdnadshavare. Målet är att eleverna ska komma in på gymnasieskolans nationella program och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare. Det handlar inte om att vara bäst på fotbollsplanen, inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas inom båda områdena.

MFF:s akademier finns nu på:

Malmö Idrottsgrundskola på Stadionområdet och Linnéskolan på Limhamn.

Korsavadsskolan i Simrishamn, Ringsjöskolan i Höör, Hagalidskolan i Staffanstorp, Vårboskolan i Arlöv, Fjälkingeskolan i Kristianstad, Västerskolan i Hässleholm, Pilängskolan i Lomma, Rutsborgskolan i Bjärred, Norreportskolan i Ystad, Linåkerskolan i Svalöv och Korsbackaskolan i Kävlinge.

På bilden syns Jörgen Ohlsson, Malmö FF:s akademiinstruktör, Niklas Skoog, Malmö FF:s akademiinstruktör, Mats I Svensson, rektor Korsbackaskolan och Jan-Olov Kindvall, ansvarig för Malmö FF:s samhällsengagemang.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close