BloggarPadelbloggen

Marbella – ett paradis för padelspelare

Hemma igen efter några intensiva padeldagar i på Real Club Padel i Marbella. Den riktiga värmen uteblev, men jag spenderade i alla fall mer timmar utomhus under en dag än vad jag gör under en hel månad här hemma. Förutom roliga matcher med och mot spelare från olika nationaliteter – Marbella är verkligen en internationell metropol – blev det träningspass med min sambo, Stefan, och vår förbundskapten, Daniel Dios (Dani).

Det var glädjande att Stefan och Dani kom överens om en fortsättning med Dani som förbundskapten för de svenska landslagen. Han är en magisk tränare med lång erfarenhet från padel, även på allra högsta nivå, och en suverän pedagog. Det enda problemet efter träning med Dani är att jag inser hur mycket jag behöver träna för att förbättra mitt padelspel. Men samtidigt är det tjusningen med sporten, att den är komplex med otroligt många olika tekniska och taktiska finesser.

Real Club Padel Marbella är för övrigt ett paradis för oss padelspelare. Med bland annat 10 padelbanor, duktiga tränare, kompletta inne- och utegym, gruppträningslokal, massör, restaurang, bar (!) och en terrass med utsikt över banorna har jag inte precis saknat vintern i Sverige. Det blir förhoppningsvis ett besök till här under 2018.

Jag har en härlig padelhelg framför mig. Den börjar med en prestigematch fredag eftermiddag ,då jag ska spela tillsammans med Sverigeettan, Sofia Arvidsson, mot vår tidigare förbundskapten, Johan Thellmark, och Stefan. Vi är knappast favoriter och för familjefriden är det även bäst att vi förlorar! Hur som helst ska det bli kul att för en gångs skull stå på samma sida av nätet som Sofia. På lördagen hoppas jag att köra ett träningspass och söndagen avslutar jag med att köra ett day camp som tränare på Malmö Padelcenter. Träning för andra är minst lika stimulerande som egen träning. Det beror framför allt på att de som anmäler sig till min träning alltid är mycket motiverade och därför mottagliga för mina instruktioner. Att få se andra utveckla sitt padelspel blir med andra ord en perfekt avslutning på helgen.

Trevlig helg med förhoppningsvis mycket padel!
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close