Billesholms GIFFotboll

Torbjörn Johnsson: “Vi måste utveckla vårt anfallsspel”

Det blev ett negativt kval för Billesholms GIF förra säsongen. Man lyckades hålla sig kvar i fyran genom att vinna kvalmatcherna mot Limhamns FF. Nu laddar laget inför en ny säsong i division fyra. Skånesport har tagit tempen på lagets tränare Torbjörn Johnsson.

– Vi har en god Billesstämning, det vill säga, god attityd varvat med goda kommentarer mellan spelarna. Vi har tappat två spelare men fått två nya spelare förutom några juniorer som vi flyttat upp i seniortruppen så får vi tillbaka en långtidsskadad spelare.

Hur ser er försäsong ut?

– Tre träningar i veckan varav ett renodlat fyspass med extern ledare fram tom träningsmatchernas start därefter två fotbollspass och en match på helgen.

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– Första månaden blir det mycket smålagsspel varvat med övningar i försvarsspelet. När vi kommer in i februari blir det en ökning av konditionsövningar och att vi går över till mer anfallsspel.

Billesholms GIF fick kvala för att hålla sig kvar i fyran förra säsongen, vad krävs i år för att inte hamna i den situationen igen?

– Vi måste utveckla vårt anfallsspel och, framförallt, vårt mittfältsspel. I fjol vann vårt mittfält 25% av matchen i matchen mot motståndarnas mittfält. I år ska vi jobba för att vi vinner 50 % av matchen i matchen, gör vi det kommer vi med stor sannolikhet att ta fler poäng än de 28 vi gjorde i seriespelet. Då ska det räcka för att stanna kvar i fyran utan kval.

Ni spelar er första match den 17:e februari, hur ser träningsperioden ut fram till dess?

– Tre pass i veckan med fokus till att börja med på försvarsspelet därefter alltmer bli anfallsbetonade övningar.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Matcher som förväntas bli jämna och att vi ska kunna föra majoriteten av dessa matcher. Hade vi mött lag från högre än div fyra hade det blivit mer fokus på försvarsspel än anfallsspel.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Med tanke på snö och minusgrader så en del men samtidigt måste vi vara väl förberedda och det tar ett tag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close