HandbollHK MalmöNyheter

Adam Lönn: Numera säger jag att jag ska hem till Malmö

HK Malmö behövde inte plocka fram storspelet för att besegra IFK Skövde med 32-25. Men det var en stabil och bra insats av ett topplag mot ett lag som bara ska besegras hemma i Baltiska Hallen.

I den första halvleken klev Dan Beutler fram och gjorde en stark insats med elva parader och en räddningsprocent på 50, utan att det egentligen var nödvändigt. Allra vackrast var en sprattelgubberäddning alldeles före pausvilan. “Belöningen” för den prestationen var att han fick sitta på bänken i den andra halvleken. In kom Kristan Saeverås och var inte lika bra, men nästan.

Bäst sista 30 var istället Fredrik Petersen som straffade Skövdeförsvaret gång på gång. Överhuvudtaget var IFK Skövde aldrig riktigt nära att få kontakt. Ett par gånger var man nere på en marginal på fyra mål, men varje gång stack HK Malmö ifrån igen.

– Alla var bra idag, inte minst målvakterna, sa HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen och konstaterade att det inte var förutbestämt att Beutler och Saeverås skulle stå varsin halvlek.

– Om Dan inte hade tagit någonting första tio hade jag ju bytt ut honom. Och med tre matcher på kort tid är det enbart bra att ta chansen att vila dem lite. Dan tål att bli utbytt även om han är bra.

Adam Lönn spelade första matchen efter det att han skrivit ett nytt tvåårskontrakt med HK Malmö.

– Jag hade ett bud från utlandet också, men ville gärna vara med och ytterligare utveckla det vi redan inlett i HK Malmö. Jag har ju varit här i fem år nu och vi har blivit bättre både individuellt och som lag och när man känner att laget steg för steg utvecklas vill man vara med och fortsätta.

– Dessutom trivs både jag och min tjej väldigt bra i Malmö. Jag är ju från Linköping, men det har blivit så att när jag är borta säger jag att jag ska hem till Malmö, sa Adam Lönn.

Precis som förra gången lagen möttes blev det många mål. Stian Tönnesen hittade dock direkt en stor skillnad.

– Då släppte vi in 32. Idag blev det 25. Det är mycket bättre. Vi fick dessutom en väldigt bra start på matchen.

I kampen om andraplatsen väntar nu ett dubbelmöte mot Alingsås. Först borta på torsdag och sedan hemma på söndag.

– Viktiga matcher, men det är lika viktigt att inte tappa poäng mot Skövde, betonade HK Malmö-tränaren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close