H65Handboll

Anna Bardis blir kvar i H65 Höör

Anna Bardis förlänger med H65 Höör i ytterligare ett år.
– Jag var kanske lite naiv och underskattade hur tufft det var att ta steget från ett bottenlag till ett topplag, men jag har tålamod och ser väldigt mycket fram emot att fortsätta spela i klubben, säger Bardis.

Inför nuvarande säsong värvades Anna Bardis till H65 Höör från Eslövs IK.
– Det var ett stort steg att ta, intensiteten på träningen var det första jag märkte stor skillnad på. I Höör finns en större trupp som ger högre träningstempo – och det tog några månader att komma in i det.
– Det var också en stor omställning. Att hitta sin roll, att ta ansvar och bli en mer ”traditionell” mittnia.
Hur har timingen fungerat?
– Att vara just mittnia och komma till ett nytt lag är ett större steg att ta än om mmn kommer till ett nytt lag och spelar på andra positioner. Där känner jag att jag anpassat mig mycket efter de andra spelarna. I Eslöv hade vi 60 minuter med samma spelare runt omkring. Här i Höör ställs det högre krav på timing och spelförståelse och mitt jobb går ut på att göra de andra bra.
Hur har ditt självförtroende påverkats av att gå från stjärna till ”en av flera”
– Jag visste att speltiden skulle bli mindre i Höör, men eftersökte å andra sidan just konkurrensen för att själv bli bättre. När det hackar i spelet och man blir frustrerad och då sjunker självförtroendet snabbt – det är något jag kämpat med. Jag hade en naiv bild och trodde nog att det skulle fungera bättre än det gjort direkt. Jag underskattade hur tufft det var att ta steget från ett bottenlag till ett topplag, men jag har tålamod…
Hur summerar du säsongen så här långt?
– Uppenbarligen har det gått bra för laget, även om vi själva inte alltid är nöjda bara för att det blir två poäng. Vi är extremt målmedveten grupp med en tränare i Ola Månsson som är likadan till sättet. Bara en sådan sak att vi nu är helt fokuserade på att säkra seriesegern för att säkra Europaspel nästa säger mycket om det här laget.
Hur ser du på förlängningen med H65 Höör rent personligen?
– Det var det absolut bästa alternativet för mig. En säsong är inte lång tid. Resan som Höör gjort är spännande att vara en del utav.
Vad har du för handbollsdröm?
– Jag drömmer fortfarande om att spela i en annan liga. Sedan vill man ju vinna SM-guld såklart. Jag har fått vara med i en SM-final en gång i LUGI, då jag fick värma upp och sedan sätta mig vid sidan och titta på. Jag hoppas på att få spela en SM-final med H65 Höör, det är ju trots allt vårat största mål med säsongen, avslutar ”Barre”.

Relaterade artiklar

Close
Close