Bjuvstorps FFFotboll

Göran Nilsson: “Mycket fokus på att spela på små ytor”

Bjuvstorps FF vann förra säsongen Div.5 Nordvästra med sju poäng före tvåan Västra Karups IF. Nu laddar laget inför den kommande säsongen i division fyra. Skånesport har tagit pulsen på lagets tränare Göran Nilsson om deras försäsong.

– Vi har en bra stämning i laget alla är förväntas fulla och positiva.

Hur ser er försäsong ut?

– Vi kör tre pass i veckan med fys / fotbollsträning och spinning.

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– Vi lägger mycket fokus på att spela på små ytor. Där får man med det mycket t.e.x kondition, passningsspel, och att bli snabbare i tanken, vad man skall göra i nästa moment m.m

Ni deltog bland annat i Emek-cupen, var det skönt att få igång spelarna i någon form av matchspel tidigt på säsongen även om det var 7-manna?

– Absolut det är bra, och sen får man möta många bra lag. Jag gillar turneringen kan verkligen rekommendera denna turneringen.

Lägger man upp försäsongen på något annorlunda sätt då det är en division högre i år?

– Klart att man ändrar lite men det skiljer inte så mycket på det.

Ni spelar er första träningsmatcn till helgen mot Råå IF, hur ser träningsperioden ut fram till dess?

– Mycket handlar om att få en grund kondition så det blir mycket med fys och styrka för killarna nu början på uppbyggnadsperioden.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Tanken är att försöka få sådana matcher som kommer att likna de vi har serien. Att det blir lite variation på lag som t.e.x lag som rullar mycket boll, ligger rätt i positionerna går på snabba omställningar.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Tro mig alla i laget längtar till seriepremiären. Det snackas redan runt bland spelare och supportrar om denna serie att det var så länge sedan man har så många derby, matcher nära kommunerna. Ja det blir riktigt intressant och roliga matcher mycket folk som kommer och tittar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close