FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Helt fantastiskt med hybridgräset

Första passet sedan hemkomsten från Floridalägret blev även säsongspremiär för den nya stora träningsytan med hybridgräs. Då passade MFF-tränaren Magnus Pehrsson på att hylla det nya underlaget.

– Ytan är tip-top för att vara i början av februari. För spelarna kommer det att vara en vanesak att träna på den här planen för den är inte lika mjuk som gräsplanen bredvid, men det är klart att det är fantastiskt att kunna gå ut och träna så här vid den här årstiden. Närmast magiskt och en så här bra gräsplan har det nog aldrig tidigare funnits i Malmö i februari, betonade Magnus Pehrsson.

I höstas testade MFF att träna fem-sex pass på hybridytan. Då var det dock fortfarande bra väder. Nu är det februari och fortfarande vinter och givetvis ett tuffare test. Dagen före träningen hade till exempel blötsnön vräkt ner över Malmö. Utan värmesystemet som ligger under ytan och är i full gång hade det heller inte fungerat.

För att underlätta tidsomställningen efter Floridatrippen hade MFF lagt måndagens träningspass klockan 15.00. Tisdag tränar man 13.00, onsdag är laget ledigt och på torsdag är man tillbaka på den vanliga förmiddagstiden klockan 11.00

– Då räknar vi med att all jetlag ska vara borta hos alla.

Eftersom cupmatchen mot Dalkurd FF på söndag spelas på konstgräs kommer dock MFF att lägga det sista matchförberedande passet på lördagen på Malmö IP, där cupmatchen också ska avgöras.

– Vi kör två taktiska pass inför matchen på torsdag och fredag och sedan gör vi så att på lördag går vi mest ut för att få in en känsla för konstgräset igen, berättade Magnus Pehrsson

Alla spelarna deltog på träningen. Även Arnor Ingvi Traustasson och Pavle Vagic körde för fullt.

– Samtliga var i full träning och det var första gången i år. Det kändes bra. Som det ser ut idag innebär det också att alla ska vara tillgängliga på söndag. Sedan har Arnor missat mycket och Pavle hade ju ryggproblem förra veckan. Alla är inte 90-minutersspelare, men får vi en bra vecka på alla ska samtliga kunna vara uttagningsbara på söndag, betonade Magnus Pehrsson.

MFF inleder alltså cupspelet mot Dalkurd FF på söndag. Efter det väntar en bortamatch mot Gefle IF och gruppspelet avslutas med en hemmamatch mot Brommapojkarna.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close