IK PanternIshockeyNyheter

Brandskattat Pantern kommer att värva

I den senaste omgången i Hockeyallsvenskan hade IK Pantern bara 15 utespelare att ställa upp med. Idag tappade laget ytterligare två spelare till SHL-klubbar.

Innan övergångsdeadlinen löper ut den 15 februari riskerar Pantern dessutom att tappa ännu fler spelare. Men nye sportchefen Tony Andersson jobbar febrilt med att stoppa blödningen och se till att Malmölaget inte ska falla igenom helt i toppstriden.

– Om inget alldeles oförutsett inträffar kommer det in några nya spelare senast den 15:e, säger han.

I flera veckor har det ryktats om tre nya spelare från Kanada. Stämmer ryktet?

– Jag kan inte kommentera någonting förrän avtalen är klara och spelarna är på plats. Just nu är ingenting klart och så kommer det att vara ända till åtminstone imorgon onsdag. Jag jobbar med många alternativ och om allt löper på som det ska kommer vi att få in några nya spelare. Men det finns inga garantier.

Har ni definitivt stängt dörren till att låna in juniorer från Malmö Redhawks?

– Vi spelar gärna med juniorer. Men för tillfället pågår inga diskussioner med Redhawks.

Spelarna som idag presenterades i sina nya klubbar är Sebastian Strandberg (bilden) och Dennis Svensson. Strandberg ska spela för Djurgården och Svensson för Karlskrona. Att IK Pantern tappade även de spelarna kom inte som någon direkt överraskning för Tony Andersson.

– Som kontrakten var skrivna med vissa av spelarna löpte vi en stor risk att tappa dem till SHL.

Han bekräftar dock att Pantern på nytt fått låna Lucas Nordsäter från Färjestad.

– Lucas kan vara med mot Karlskoga. Om någon av de skadade spelarna också kan vara det vet jag inte än. Jag har pratat åtskilliga gånger med vår tränare Joby Messier under dagen, men i stort sett om allting utom det, poängterar Tony Andersson.

På onsdagskvällen möter Pantern jumbon BIK Karlskoga hemma i Isstadion. Med åtta omgångar kvar att spela ligger Pantern fyra i tabellen fem poäng bakom AIK på andraplatsen och tio före nian Oskarshamn.

Sebastian Strandberg toppade Panterns poängliga med 32 (14 + 18). Tvåa ligger fortfarande Olle Liss, som nyligen lämnade för Rögle.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close