skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHöganäs BK

Burim Nikqi: ”Vi har tränat på sedan december”

Höganäs BK trillade ur division två förra säsongen. Nu är laget i full träning inför årets säsong. Skånesport har tagit tempen på lagets tränare Burim Nikqi om Höganäs försäsong.

– Det ser bra ut tycker jag, vi har tränat på mer eller mindre sedan december med ett uppehåll kring jul.

Hur ser er försäsong ut?

– Vi kör fyra pass i veckan, ett fys, ett vattenfys och två fotbollspass i januari där vi arbetat med att bygga upp en grundfysik. I februari har vi ett fys och två träningar plus match. Vi har börjar arbeta tematisk då är det tema försvarspel i februari som gäller, samtidigt går vi in i matchning där fokus ligger försvarspel.

– I mars blir det tema anfallspel och ett träningsläger i Turkiet. I april blir det fokus på fasta situationer och knyta ihop allt till seriestarten och matchsäsongen.

Ni har spelat två träningsmatcher i år, Vejby IF och FK Besa, vad fick du med dig från dessa två matcher?

– Förlust i första matchen mot Vejby med 1-3. En okej första halvlek med 1-0, sämre i andra. Brukar ta med alla 22 i första träningsmatchen då vi alla sett framemot det. Mot Besa blev det vinst med 3-1. En okej genomkörare inte mer.

Nästa träningsmatch är först den 24:e februari, hur lägger ni upp era två veckor fram till den matchen?

– Vi har givit spelarna helt ledigt en helg där de kan i lugn och ro hitta på något med familj och respektive, helt medvetet.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Ganska blandat men då vi har många nya i laget så har vi medvetet lagt i några div 4 lag i början.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Vi längtar till en fin fin träningvecka i Turkiet där vi kommer lägga fokus på både det fotbollsmässiga men även arbeta med gruppen i olika aktiviteter. Vi i klubben lägger mycket resurser här. Därefter längtar vi till seriepremiären.

 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close