H65Handboll

Guldtränaren lämnar H65 Höör

Under fyra säsonger har Lasse Eklöv haft rollen som assisterande tränare i H65 Höör.
Den här våren blir den sista hos de regerande mästarna.
– Det har varit en helt galen resa, säger Eklöv.

Inför säsongen 14/15 handplockades Eklöv in utav dåvarande huvudtränare Niklas Harris.
I rollen som assisterande tränare har allt från träningsupplägg, matchcoachning, men framför allt individuell spelarutveckling legat på Lasses bord.
– Att det varit ett utvecklande och inspirerande arbete är bara förnamnet. Till väldigt stor del har vi haft en grundtrupp som vi byggt vidare på och förfinat för varje säsong. Under de här åren har vi etablerat H65 som ett lag på hög Europanivå.
Inför säsongen 16/17 tillträdde Ola Månsson som huvudtränare
– Ola är en annan typ av tränare jämfört med Niklas Harris och det har från mitt perspektiv varit väldigt lärorikt och intressant att se hur en grupp reagerar utifrån de olika stilarna. De har delvis fått mig att inse att jag vill ha mitt eget lag en dag för att kunna utveckla och praktisera mina egna teorier och tankar, säger Eklöv – som själv har ett förflutet som elitspelare i bland annat H43 och OV Helsingborg.

Beslutet att sluta i H65 Höör är Lasse Eklövs eget.
– Dels handlar det om att jag vill kunna kombinera familj, arbete och handboll på ett så bra sätt som möjligt och idag fungerar det inte optimalt. Sedan är det en naturlig sak att vilja prova på någonting nytt efter fyra år i en och samma roll.
Någon ny klubb eller något nytt tränaruppdrag är inte klar ännu.
– Vi får se hur det blir. Jag är öppen för förslag, men har ingen som helst brådska till någonting. Vi får se vad framtiden har att erbjuda. Efter sommaren är jag färdig med min TS3-utbildning vilket förhoppningsvis öppnar en del dörrar.
Vad minns du bäst av de här H65-åren?
– Förhoppningsvis har vi det bästa kvar att uppleva, nämligen ett försvarat SM-guld. Det har varit målsättningen hela säsongen. Men det är klart att segern i SM-finalen 2017 är ett fantastiskt minne som jag kommer att bära med mig resten av livet.

Någon ersättare på positionen som assisterande tränare än inte klar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close