HandbollKävlinge HK

Kävlinge rustar för toppstriden – värvar från HK Malmö

På torsdag den 15/2 stänger transferfönstret.
Kävlinge HK har minsann agerat innan dess.
Hampus Svännel och Jim Kranzén, båda tidigare elitspelare, är klara för Gladiatorerna.

Kävlinge HK ligger för närvarande på andra plats (kvalplats) i division tre södra. Laget går en kamp med Ystadpågarna, HK Hök och Eslövs HK – och har division två i sikte.
Nu står det klart att i de sista matcherna så kommer Kävlingesonen Hampus Svännel (senast i HK Malmö) och Jim Kranzén (GUIF-bördig med rutin även från Västerås) att lira.

Tränare Daniel Gustafsson klagar inte direkt…
– Jag ser det här som mycket positivt. Det är allid kul att få in nytt blod i slutet av säsogen – det skärper konkurrensen. Men… Varken Hampus eller Jim har spelat på över ett år. Jim lirade senast säsongen 16/17, Hampus har spelat i Malmö, men haft problem med axeln.
Vilken form är de i?
– Fysiskt sett jättebra. Handbollsmässigt återstår det att se, tajmingen kanske inte sitter där.
Där måste ändå vara en hyfsad spetskompetens?
– Absolut. Jim är vänsterhänt – något vi saknat hela året. Hampus har en enorm rutin och väldigt mycket handbollskunnande – jag kan spela honom på alla positioner, även på nio meter.
Hur bra är division tre-serien?
– Jag har hävdat i åtta år att division tre södra är Sveriges bästa division tre-serie. Lagen som går upp därifrån, till division två södra, hävdar sig alltid väldigt bra. Inget är annorlunda i år. De tre-fyra topplagen i vår serie är jag helt säker på hade gjort det bra i division två.
Fönstret stänger på torsdag. Händer något mer?
– Jag har varit med om knasigare saker förut…

Hur är lagets form annars då?
– Tyvärr har vi inte kommit igång efter jul. Men nu får vi väl se… Närmast kommer vi från tre tuffa matcher varav vi förlorat två. Serien har så få matcher att varje kamp blir avgörande. Det är flera lag som ser starka ut så blir det en tuff avslutning.
– Närmast möter vi Eslöv hemma på lördag samtidigt som Ystadpågarna möter Hök. Vi är ruskigt taggade för den uppgiften, avslutar Daniel Gustafsson.

Relaterade artiklar

Close
Close