skanesport_desktop-panorama-1

FotbollTomelilla IF

Mikael Göransson: ”Det är tempo som vi måste ha med oss”

Tomelilla IF tog hem seriesegern i Div.4 Östra under 2017. I år är laget nykomlingar i division tre och är i full träning inför säsongen. Skånesport tog några ord med lagets tränare Mikael Göransson om just Tomelillas försäsong.

– Stämningen är som alltid på topp i detta gäng.

Hur ser er försäsong ut?

– Vi kört på sedan i höstas med två träningar/vecka där det varit bra fart på träningarna. Efter jul/nyår så har vi dragit igång på ”riktigt” med tre pass/vecka där vi kör lite hårdare vissa pass och även vissa pass som cirkelträning. Vi har väl precis som andra varit drabbade av diverse vintersjukdomar men förhoppningsvis upphör dessa snart.

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– Redan från början har vi tryckt på att det är tempo som vi måste ha med oss i allt vi gör. Sedan är det att få upp konditionen för att kunna prestera och ta kloka beslut trots att man är trött.

Ni var med i Nils Holgersson Cup, är det viktigt att få igång killarna tidigt på säsongen med matcher?

– Cuper är en kul sak att vara med i men även bra att få in tävlingstempo, sedan är det inte så att vi bygger upp ett visst spelsystem för 7-manna.

Ni har få träningsmatcher nu i början av säsongen, hur går tankarna där?

– Vi spelade förra helgen och sedan drar vi igång den 24/2 och har sex st A-lags och fyra st U-lagsmatcher innan seriepremiären. Tycker att det kan vara bra för spelarna (och deras familjer) att få några lediga helger innan det sedan drar igång på riktigt.

Ni spelade mot Lilla Torg den 3:e februari, vad fick du med dig från den matchen för att utveckla till kommande matcher?

– Försvarsspelet över hela planen satt ganska bra, tyckte även att vårt passningsspel och att alltid vara spelbara såg hyfsat ut.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Visst längtar man väldigt mycket till seriepremiären men det är ändå nu man har möjligheten att sätta grunderna. Men mest längtar man till riktigt gräs och lite sommarvärme på detta.

 

Missa inte!

TV: Julkalender: #8 – Mikael Göransson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close