FotbollMalmö FFNyheter

Misstagen fällde MFF U19 mot Danmarks U17

Två gånger kvitterade MFF U19 mot Danmarks U17-landslag, men i slutminuterna fick danskarna in ett vinstmål till 3-2.

– Med tanke på att alla Danmarks tre mål kom på våra misstag och sett till hur matchbilden såg ut är jag besviken och jag hoppas att spelarna tar till sig och lär av det här. Sedan fanns det givetvis detaljer jag var nöjd med också i vårt spel, men det är alltid surt att förlora fotbollsmatcher, konstaterade MFF-tränaren Jeffrey Aubynn (bilden).

– Vid deras första mål var vi lama och tama på en fast situation, deras andra var en missbedömning av målvakten och det sista kom efter ett felpass centralt i uppspelsfasen, så vi bjöd på rätt mycket.

Förra säsongen tränade Jeffrey Aubynn MFF U17. I år har han flyttats upp ett ålderssteg och tränar U19 tillsammans med Roland Larsson. Många i U19-truppen är dock just U17-spelare. Bara en enda är 19 år (Sanusi Naesae), fyra är 18, resten är yngre. Mot Danmark hade Malmö FF till exempel två spelare födda 2002 i startelvan (Oscar Uddenäs och Tim Prica).

– Massor av unga spelare har ju flyttats upp i A-truppen. Men det är så det ska vara. Det är det vi är till för, betonade Jeffrey Aubynn.

Båda MFF-målen gjordes av inhoppare. 1-1 satte 16-årige Henrik Rossborg, som kom in när Albin Sundgren tvingats bryta redan efter 15 minuter på grund av en smäll på näsan. 2-2 gjordes också av en 16-åring; Amin Sarr.

Matchen skulle spelats på plan 9 på Stadionområdet, men flyttades till konstgräset på Hyllie IP.

– Där fanns lite bättre omklädningsutrymmen och sådant för våra gäster i det danska laget. Dessutom är den planen lite större, förklarade Jeffrey Aubynn.

På lördag spelar MFF U19 igen, mot Kristianstad FC i Ligacupen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close