IK PanternIshockeyNyheter

Pantern bygger om – men tappade två poäng mot jumbon

Den 33-årige franske landslagsbacken Kevin Hecquefeuille är klar för spel i IK Pantern. Han blev dock inte spelklar i tid till matchen mot BIK Karlskoga utan fick nöja sig med att delta i värmningen.

Efter det fick han se sitt nya lag stundtals dominera rejält mot jumbon utan att kunna utnyttja övertaget. Istället slarvades det rejält bakåt och Karlskoga kunde bita sig kvar i matchen med kvitteringar till 1-1, 2-2 och 3-3 och sedan även ta ledningen med 4-3 och vinna i förlängningen när Pantern fått en ny chans att avgöra efter Sebastian Dyks 4-4.

Det var ett totalt onödigt poängtapp med tanke på kvalitetsskillnaden mellan lagen, men trots allt förtjänt med tanke på moralen BIK Karlskoga visade och kanske även förklarligt en nära deadline-dag då den säsongslånga turbulensen fortsatte i Pantern.

Först blev det klart att tränaren Joby Messier besked att han inte ville ha några inlånade juniorer från Malmö Redhawks inte gällde längre. Istället kunde Redhawks-sportchefen Patrik Sylvegård och IKP-ordföranden Mattias Schönhult meddela att Filip Lennström och Oscar Eklind placeras i Pantern säsongen ut, att Malte Setkov kan växla mellan lagen resten av säsongen och att om Pantern vill samma sak ska gälla för Axel Björklund samt att Lukas Haudum tills vidare spelar i Pantern, men blir låst för Redhawks om han återvänder dit. Mot Karlskoga saknades dock Haudum på grund av landslagsuppdrag för Österrike.

Sedan blev Fredrik Styrman klar för HV71.

Och strax före matchstart läckte det ut att Kevin Hecquefeuille värvats in till Pantern. Kevin Hecquefeuille kommer närmast från Mulhouse i den franska ligan och har en massiv erfarenhet från spel i Tyskland, Schweiz och Frankrike. Han har även spelat 65 matcher i Hockeyallsvenskan för Nybro och Karlskrona.

– Jag spelade ihop med honom i Karlskrona och vet att han är en väldigt puckskicklig back som kommer att tillföra mycket till vårt offensiva spel. Kommer han bara in i vårt spelsystem kan han bli en jättetillgång, betonade Panternbacken Anders Grönlund (bilden) som med två suveräna assist skar sönder hela Karlskogaförsvaret och bäddade för både Kim Johanssons 3-2 och Sebastian Dyks 4-4.

Han borde också vara aktuell för SHL innan fönstret stänger vid midnatt den 15 februari.

– Min agent informerar mig bara om det verkligen är aktuellt med något, inte vid lösa kontakter. Men vardagen vi lever i är ju att det kan hända något mycket snabbt och då får man vara beredd. I Sverige är det mer ovanligt. I Nordamerika och övriga Europa händer det hela tiden. Jag har varit med om det en gång tidigare med en sen februariövergång mellan Mora och Asplöven. Det kan säkert hända igen, men jag fokuserar på Pantern och jag tycker att jag visar på isen att jag kan spela stabilt ändå, poängterade han.

Räkna med att det inte är slut med förändringar i Panterntruppen; både ut och in.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close