skanesport_desktop-panorama-1

FBK BalkanFotboll

Firat Sahan: ”Vi är mer noggranna i våra taktiska förberedelser i år”

FBK Balkan tog sig upp till division tre förra säsongen genom att vara bästa tvåa i division fyra. Nu laddar man inför division tre. Skånesport har pratat med lagets tränare Firat Sahan om årets försäsong.

– Stämningen i laget är bra och vi har en trupp där alla är drivna och ser fram emot att visa vad vi kan prestera i division 3.

Hur ser er försäsong ut?

– Under försäsongen tränar vi tre pass och spelar en match i veckan.

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– I början av försäsongen är det viktigt att utöka och utveckla den fysiska kapaciteten successivt utan att överbelasta spelarna. Vi arbetar med och lägger ner mycket tid på våra taktiska principer.

Är förberedelserna annorlunda i år eftersom ni spelar i trean denna säsong?

– Vi arbetar på samma sätt som vi gjorde förra säsongen. Skillnaderna jämfört med förra säsongen är att vi är ännu mer noggranna i våra taktiska förberedelser. Vi har dessutom börjat filma våra matcher och kan reflektera och utvärdera våra matcher på annat sätt än vad vi har kunnat tidigare.

Ni har varit igång med några MM-matcher nu under försäsongen, vad har ni fått med er från dessa matcher?

– Vi har mött bra lag och gjort bra prestationer. Det ger ökad självförtroende och starkare tro på det vi gör.

På fredag möter ni Kulladals FF, tankar inför den matchen?

– Kulladal är ett bra lag som har presterat bra och kommer förmodligen vara ett av topplagen i division 3 i år. Vi gör som vi brukar, presterar så gott vi kan och sen får vi se hur långt det räcker.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Vi möter bra lag för att testa hur vi står upp mot dessa lag. Vi har gått upp en serie och därför behöver vi ställas mot duktiga motståndare så att vi är redo till seriepremiären den 14 april.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Det är klart man längtar dit och vill spela seriematcher men försäsongen är väldigt viktig. Vi har fortfarande en del arbete som behöver göras för att vi ska vara så förberedda som möjligt till seriespelet.

 

Missa inte!

TV: Julkalender: #18 – Firat Sahan

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close