Nyheter

Innebandydag i tjejernas tecken

Som en del av Skånes Innebandyförbunds satsning ”Fokus Tjejer” anordnas nu på måndag den 19/2 en inspirationsträff i Kristianstad Arena bara för tjejer. Cirka 70 skånska innebandytjejer i åldrarna 9-12 år kommer för att träffa både nya och gamla innebandykompisar samt genomföra tre träningspass med tre skånska landslagsstjärnor. Sedan avslutas dagen med en rolig miniturnering.

Vid måndagens träff i Kristianstad Arena görs även en specialsatsning inom ramen för ”Innebandy Passar Challan” som är ett integrationsprojekt som Svenska Innebandyförbundet driver i bostads-området Charlottesborg i Kristianstad tillsammans med bland andra Kristianstad Kommun, HSB samt innebandyklubben Willands IBK.

Vilket resulterat i ett 15-tal tjejer med utländsk bakgrund som kommer till Fokus Tjejer på sportlovet för att testa på innebandy för första gången.
– Såväl inom skånsk som svensk innebandy försöker vi jobba mer aktivt med att inkludera så många som möjligt i vår verksamhet. För det är när vår sport blir tillgänglig för fler som vi också ökar mångfalden inom skånsk innebandy, säger Lovisa Engström som jobbar med integrationsfrågor i Skånes Innebandyförbunds styrelse.

Fokus Tjejer-träffarna inleddes 2014 då Skånes Innebandyförbund ville skapa ett koncept som var ”skräddarsytt” för, med och av tjejer. Det finns massor av läger och ”camper” runt om i innebandy-Sverige där tjejer absolut är välkomna, men det finns väldigt få där tjejerna står helt och hållet i fokus.
– Nu vill vi även testa om våra Fokus Tjejer-träffar även kan fungera som en inkörsport till innebandyn även för tjejer som aldrig tidigare provat på sporten, säger Lovisa Engström.

På plats i Kristianstad Arena nu på måndag 19/2 för att inspirera och utveckla tjejerna, samt dela med sig av sina bästa råd och tips är tre skånska landslagsstjärnor på damsidan:
– Ellen Rasmussen – landslagets och Malmö FBC:s stora talang och poängmaskin som var med och tog VM-guld i Bratislava i Tjeckien i december förra året.
– Stephanie Boberg – Viken-tjejen som via FBC Engelholm flyttade till Göteborg och Pixbo Wallenstam som också hon var med och spelade hem Sveriges sjätte raka VM-guld på damsidan 2017.
– Johanna Nilsson – center och tekningsexpert i Malmö FBC som var med och tog hem ett silver i student-VM i Portugal 2016.

Landslagsstjärnorna ovan kommer även att hålla en föreläsning för alla Fokus Tjejer-deltagarna om hur de har lyckats inom innebandyn och hur det känns att vinna ett VM-guld!
Kort sagt en heldag helt i innebandyns tecken och med tjejerna i fokus!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close