BloggarHandbollsbloggen

Mjölksyra, kräkattacker & voltarenbudget

Efter två minuters fotbollsuppvärmning (med läderkula) insåg jag att det skulle bli en jobbig torsdagskväll i Sjöbo. Då slog det mig:
1. Hur extremt otränad jag var.
2. Vilken skillnad det är att träna i en inomhushall mot på en gräsplan.
Man andas, men får inget syre. Mjölksyran satt på ovansida lår som betongskivor direkt. Jag mindes plötsligt känslan från första inomhusträningen efter en utesäsong av fotboll i nio månader. Boom! Ångest och hjälplöshet.

Sedan började uppvärmningen… Och eländet började på allvar.

Katastrof är ändå inte ordet jag (men kanske ni) söker. Trots att magen efter 65 minuter sa “Stopp, vi måste lagertömma”. Uttrycket “träna tills du spyr” anammades verkligen i praktiken. Något som knappt 3000 personer nu har sett på vår Facebooksida…
Någon vaktmästare i Sjöbo kommun behöver löneförhöjning förresten.

Första handbollsträningen någonsin var förutom bristen på fyisk grundkapacitet och självinsikt en intressant lektion i vilka trösklar som finns för nybörjare. Som att springa baklänges och studsa en boll. Som att tänka “zonförsvar”. Som att låta handleden göra jobbet – inte kasta spjut.
Det är pinsamt att sig sig själv famla omkring. Men lärorikt och jag kommer definitivt att se handboll på ett nytt sätt. Kanske, och det är min mening med denna dokumentär “Hur svårt kan det vara?”, någon till.
Min kropp kämpar just nu med alla inre blödningar och oavsett om den läker tills på tisdag så kommer nästa träningspass att ske då. Tills dess bjuder jag på mitt första avslut någonsin som vänstersexa. Det ger en extremt orättvis bild över helheten, men kan jag leka Sydsve… Nordkorea så tar jag chansen.

***

Väl hemma i sjuksängen konstaterade jag att HK Malmö kraftigt förbättrade sina odds att nå en SM-final.
Genom att bortaslå Alingsås – och nu ha samma lag på hemmaplan i helgen kan man mer eller mindre säkra andraplatsen i tabellen och därmed slippa IFK Kristianstad i en semifinal-serie.

Kööööör!

Och hittar ni HK Malmö som vinnare av SM-guldetnågonstans, de stod i 10 gånger pengarna för några veckor sedan, så kan det vara läge att testa av.

***

Just IFK Kristianstad var jag inne på skulle få sin hiskeliga hemmasvit (idag på 59) spräckt i match 60.
Det har varit på håret ett par gånger nu och ett Alingsås i form hade mycket väl kunnat välta det orangea lag som idag hackar en del.
Både i Arenan och i ett möte i Scandinavium den 10:e maj.

Skulle Alingsås får stryk igen av Malmö till helgen kan de komma ordentligt uppretade, uppiskade och hungriga till Kristianstad på onsdag.

Men innan dess ska IFK försöka ta en CL-bonuspoäg eller två hemma mot Barcelona i helgen. Lyckas man med det kommer jag träna varje träning utan tejp på fingrarna i resten av mitt liv.
Ja, jag har blåsor på mina pianofingrar nu. Som om jag doppat dom i kokande vatten.

***

Eslöv-LUGI ikväll.
Tabelljumbon i SHE har bara vunnit en match i år. Ni vet mot vilka…
Kan man upprepa skrällen från i höstas?
Ja, kan kan man. Men det skulle nog enbart vara för att det är derbykänslor med i bilden.

Samtidigt tar sig Ystads IF an Sävehof på hemmaplan.
Coolbet ställer ut oddsen 1,72-8,50-2,55. Av det jag sett av Sävehof är det inte svårt att luta sig mot hemmaseger. En gratislax i insättningsbous och sedan 72 procent mer i voltarenbudget resten av månaden. Perfekt.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Close
Close