skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Adrian gick före Innocent i MFF-truppen

När Magnus Pehrsson presenterade årets första tävlingsmatchtrupp kom lärlingen Samuel Adrian (bilden) med som ett av mittfältsalternativen. Det gjorde inte Bonke Innocent.

– Vi vill ha en bänk som vi tycker täcker för olika förändringar. Etersom vi gjorde valet att bara ha en ren central mittfältare utöver de två som ska starta fastnade vi för Samuel som kan spela både som den mer utpräglade box till box-mittfältaren och den mer defensive. Annars tycker jag att Bonke och Samuel presterat rätt jämnt den här försäsongen, förklarar MFF-tränaren.

Under veckan har Andreas Vindheim och Ramus Bengtsson inte kunnat vara med på alla träningar. Båda är uttagna i truppen mot Dalkurd FF. Vindheims stukning har läkt och Bengtsson har blivit pappa. Det innebär att Magnus Pehrsson hade samtliga spelare i truppen tillgängliga när han skulle ta ut de 18.

– Jag är mycket nojd med träningsveckan, både med hur vi hanterade tidsomställningen efter Floridalägret och med de här tre sista mer taktiska passen vi haft nu inför matchen. Det är ju första gången i år vi gör det och jag tycker att det fallit väl ut. Förberedelsemässigt känns det som en väldigt bra vecka. Sedan ska vi ju ha kvittot också i form av prestationen mot Dalkurd, betonar Magnus Pehrsson.

Jämför med samma tidpunkt i ifjor, då tävlingsmatcherna kom betydligt senare. Hur ligger ni då till?

– Vi tror ju att vi är längre framme. Det tycker jag även att vi har visat i de fyra första matcherna. Det är svårt att jämföra, man kan nog mer säga att med tanke på att vi har så många nya spelare tycker jag att vi nått långt i förberedelserna. Men som sagt, kvittot kommer nu i första tävlingsmatchen och det är ju dessutom det första svenska laget vi möter.

Hur ser du på Dalkurd som motståndare?

– Trots att de bytt tränare till i år har de hållit fast vid mycket av idéerna, sitt spel och sin organisation från förra året. I alla fall om man ska döma efter försäsongen. Det är ett lag som spelat en offensiv fotboll där de haft ambitionen att vara spelförande och varit det också. Nu är det ju cupen, men jag tycker att det är ett lag som har förutsättningarna att kunna överleva Allsvenskan.

– Sedan är det ju klart att de ska få känna på ett högre tempo än i träningsmatcherna och även känna att det är svenska mästarna de möter. Både defensivt i vårt presspel och att vi blir det spelförande laget. Lyckas vi är det klart att de får en annan typ av match än de varit vana vid och då får vi se om vi kan avslöja deras defensiv. Men det är ett lag som ser ut att ligga längre fram än våra två senaste MLS-motståndare från Florida, konstaterar Magnus Pehrsson.

MFF-truppen mot Dalkurd FF:

Fredrik Andersson, Johan Dahlin. Andreas Vindheim, Eric Larsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson. Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Samuel Adrian, Arnór Ingvi Traustason, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff och Carlos Strandberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close