skanesport_desktop-panorama-1

Borgeby FKFotbollFutsal

Borgeby FK fick revansch och tog hem guldet i Futsal SM

Borgeby FK tog hem guldet i F17-klassen när Futsal SM avgjordes i Helsingborg Arena under söndagseftermiddagen.

Borgeby FK har gjort en stark resa de senaste åren. För två år sedan tog man guld i F15-klassen i Futsal SM. Förra säsongen blev det ett silver i SM. Istället tog man guld i Gothia Cup under sommaren, och nu fick man revansch på förra årets silver när man tog hem guldet i F17-klassen.

Laget klev in i turneringen under fredagskvällen när man ställdes mot Brämhults IK. En match som slutade med hela 5-1 till Borgeby. Under lördagen fortsatte turneringen för Borgeby och turneringens andra match blev det en klar 5-0 seger mot Gimonäs Umeå IF.

I den sista och avgörande gruppspelsmatchen ställdes man mot Stockholm United FF. En match som Borgeby förlorade med 3-1. Förlusten betydde en andra plats i gruppen och i semifinalen väntade Gideonsbergs IF.

Även i semifinalen blev det klara siffror för Borgeby som vann med 5-2 mot Gideonsbergs IF.

I finalen väntade Stockholm United FF som man tidigare under turneringen hade förlorat mot. Men nu fick man revansch. I finalen blev det en klar 4-0 seger efter mål av Johanna Lindblom, Myra Malmborg, Louise Hayden och Elin Persson.

– Det är ett fantastiskt år som borgebytjejerna har haft. Guld i Gothia cup, Skånsk mästare i både fotboll och futsal. Borgeby FK’s division 1 lag har en bra plattform att bygga vidare på med denna unga framgångsrika grupp, säger tränare Henrik Altheden.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close