FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg mer orolig för tårna än straffen

Sent in i matchen sköt Markus Rosenberg 1-0-segern till MFF mot Dalkurd FF. Det gjorde han på en straff som han fick vänta sex minuter på att slå.

Men han lät sig aldrig störas av det långa uppehållet som skapades av att Dalkurds målvakt Abdulaziz Demircan blev behandlad för skadan han fick när han drog ner Rosenberg på väg mot friläge.

– Det var värst för tårna. Jag frös ju och det blev bara värre och värre. Till slut kände jag knappt dem, konstaterade Markus Rosenberg med ett stort leende.

– Jag fick hålla värmen med ett par passningar med Oscar Lewicki.

När det gällde domslutet hade han inga större synpunkter, varken för eller emot.

– Vi kolliderade och jag tyckte att jag petade in bollen framför honom. Jag vet faktiskt inte om det var rätt.

Abdulaziz Demircan föll ihop efter kollisionen med Rosenberg och under tiden han fick behandling drog en utespelare i Dalkurd FF på sig en gul målvaktströja för att vara beredd. Alla tre bytena var gjorda så det var inget alternatv att sätta in resermålvakten och MFF-lånet Sixten Mohlin.

– Jag trodde faktiskt att det var Sixten eftersom jag inte hade någon koll på deras byten. Överhuvudtaget var de rätt osäkert. Det snackades ju till och med om nackkrage och allt möjligt på målvakten. Sedan reste han sig och var plötsligt okej, berättade Markus Rosenberg.

Hur skadad Abdulaziz Demircan egentligen var är omöjligt att säga. Många trodde att det var ett sätt att undvika att bli utvisad – han hade en varning sedan tidigare – eller att psyka Rosenberg inför den viktiga straffen. Kollisionen var dock rejäl och om Demircan tagit straffen hade det krönt en riktigt bra insats. Demircan var en av Dalkurds absolut bästa spelare och efter den här matchen lär det bli tufft för Sixten Mohlin att få speltid.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Close
Close