FotbollMalmö FFNyheter

Sören Rieks vet hur man vinner cupen

MFF har inte vunnit Svenska cupen på 29 år. Det har Sören Rieks.

När IFK Göteborg 2015 vann cupfinalen mot Örebro SK med 2-1 var det till och med han som avgjorde. I den 77:e minuten gjorde han 2-1 och fullbordade vändningen som Lasse Vibe inlett med sitt 1-1-mål.

– Det är ett bra minne. Vi fick ett bra flow från början av säsongen i cupen som vi sedan tog med oss in i Allsvenskan, säger Sören Rieks.

Han bekräftar dessutom snabbt att han redan flera gånger fått höra att det var väldigt länge sedan MFF vann cupen.

– Det har varit lite fokus på det faktiskt. 29 år är svårt att fatta för ett lag som MFF. Nu får vi se till att ändra på det!

Hur ser du på din försäsong i MFF?

_ Den har betytt mycket för mig. Jag har lärt känna de andra spelarna, tränarna och spelsystemet. Plus fått bygga upp formen så att man känner sig redo för de här matcherna. Hittills har det flutit på bra och vi har haft bra träningar.

Var det mycket du behövde förändra i ditt spel?

– Eftersom jag flyttat från vänster till höger och kommer in lite mer centralt i planen har det blivit en del nytt. Jag tycker också att det är mer struktur på anfallsspelet här. Så totalt har det nog varit lite mer än jag hade trott.

– Men det är inspirerande. När man har bra tränare och spelare runt omkring sig är det ganska lätt att komma in i det, få det att flyta på, njuta av träningarna och gilla att spela med bra spelare.

Känns det som om ni är fullt ut redo för tävlingsmatcher nu?

– Ja, det tycker jag. I de två senaste matcherna i USA blev vi gott testade i fysiken och kunde kliva upp ett steg extra i puls och adrenalin. Därför känns det bra inför cupmatcherna som nu kommer.

– Och det behövs. Dalkurd kommer med ett bra självförtroende. De vann mycket förra säsongen och ett lag som är vant att vinna matcher ska man aldrig underskatta. Därför måste vi vara redo direkt, poängterar Sören Rieks.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close