AnkaretHandbollHK AnkaretMagasin

HK Ankaret startar klubbmagasin hos Skånesport

Med start omgående kommer HK Ankaret att starta ett klubbmagasin hos Skånesport
– Vi ser det som en kommunikationsplattform. Vi måste synas mer mot medlemmar och sponsorer och Skånesports koncept passar oss perfekt, säger sportchef Anders Tiensuu.

Klubbmagasin är en produkt där föreningar, oftast genom sponsorer, kan beställa artiklar mot en fastställ kostnad. Föreningarna bestämmer själva innehåll och äger slutprodukten som kan vara en artikel, ett videoreportage, en matchsändning, en kortfilm – och så vidare.
Klubbar som anammat konceptet är bland andra:
* Trelleborgs FF
* Landskrona BoIS
* H65 Höör
* LB07
* IK Pantern
* IK Lågan
* Eskilsminne IF

– Tendensen är väldigt tydlig. Föreningslivet får allt mindre exponering i media. Inte minst kring frågor och ämnen som rör annat än det resultatbaserade. Med tanke på den viktiga roll som föreningar har i samhället är det viktigt att folk får reda på det och med ett klubbmagasin kan klubbarna tillsammans med sponsorerna själva vara med och bestämma det redaktionella innehållet, säger Peter Österlind, marknadschef på Skånesport.

HK Ankaret är en division ett-klubb i handboll som växt snabbt och framgångsrikt de senaste få åren – men som sällan syns i media.
– Vi har mycket att berätta och profiler i klubben som är värda att lyftas fram, säger sportchef Anders Tiensuu och fortsätter:
– Naturligtvis vill vi att alla de ideella krafter och sponsorer som gör det möjligt för den här föreningen att fungera får synas utåt. Det är rentav nödvändigt. Vi kan inte ta för givet att traditionell media kan skriva om HK Ankaret, därför passar Skånesports koncept oss perfekt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close