HandbollHandbollsbloggenNyheter

HK Malmö behöver kavla upp ärmarna

Efter dubbelsegern i back-to-back-mötet med Alingsås har HK Malmö kopplat järngrepp om andraplatsen i Handbollsligan.
Främst är det försvaret som lovordats och för egen del har det varit intressant att följa mittförsvararen Kassem Awad. När han först kom till Malmö, från Nyköping, hade jag svårt att se hur han skulle kunna hänga med i svängarna.
Men han har inte bara hunnit med. Han har tagit ut svängarna och blivit en av Handbollsligans bästa försvarare. På väääääldigt kort tid. Coach-Stian matchade in Kassem försiktigt under grundserien förra säsongen. Någon minut här – någon minut där – och visste uppenbarligen vad han satt på för en kolbit. I stundande slutspel kan det mycket väl bli en diamant.

HK Malmö har den här säsongen tagit ett stort steg sportsligt och blivit den där klubben som kan utmana om guldet.
Just det som saknats för att publiken ska komma i större utsträckning (det är åtminstone vad ”alla” trott).
Klubben har nu en ungdomsorganisation som växer så det knakar. De har en tydlig satsning på damerna. De har ett seriöst och jordnära arbete med samhällsinsatser.

Ändå går HK Malmö under radarn på något sätt. Det känns halvomt med drygt 1000 personer i Baltiskan och i pressen får de sällan utrymmet de förtjänar.
Och nu är de nästan lite förbannade. Lite småbittra.
Tro fan det. Näst bäst i Sverige – och uppmmärksamhet som om de vore ett källarlag i Stockholm.

Bilden nedan lade klubben ut under Alingsåsmatchen senast.

Jag förstår HK Malmös besvikelse och småler år piken när jag ser den, men är inte alls förvånad att det blev som det blev. I Svenska mästarklubben från Höör spelas det ibland matcher med noll personer från pressen.
Lösningen?
Klubben måste skapa hypen bättre själva. Sorry. Det är den ENDA vägen.

HKM har flera levande konton i sociala medier. De har en bra hemsida. Nu är tiden att verkligen satsa där. Idrottsföreningar kan idag inte räkna med att den sportsliga prestationen per automatik kan leda till uppmärksamhet (det är delvis därför som Skånesport startade en gång i tiden –  vi har alternativa lösningar). HKM har till och med haft klubbmagasin hos Skånesport förut och även om det vore kul för mitt företag att göra det igen så vill jag uppmana Malmö-klubben att börja tänka mer i de banorna ”vi löser det själva”.
Nå ut med erat varumärke och budskap i era egna kanaler. Sätt er inte i knäna hos maktsvultna vardagstidningar som ska göra allt medelmåttigt på sina egna villkor.

Kavla upp ärmarna, spotta ur snusen och gör det själva – precis som på planen.

***

På tal om Malmö och slutspelet. Vi kan nu börja ana hur kvartsfinalträdet kan att se ut.

IFK Kristianstad väljer mellan Ystad och Sävehof. Den här gången tror jag att de väljer skånsk mark. Det innebär:

IFK Kristianstad – Ystad
HK Malmö – Sävehof
Sedan kan det bli vad som helst med GUIF, LUGI, Alingsås och RIK. Kan vi hoppas på att LUGI få chansen mot GUIF efter att ha vässat upp tempot i Europacupen?

***

Dags att packa ner PUMA-skorna i träningstrunken. Ikväll är det ny träning med HK Björnen och produktion av dokumentären ”Hur svårt kan det vara?”. Nya genanta videos på Skånesports sociala medier utlovas.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close