FotbollMalmö FFNyheter

MFF lägger in extra U21-matcher – troligen på hybridgräset

De kommande veckorna vill MFF ge alla i truppen speltid. Därför lägger man in ett antal extra U21-matcher och om vädret tillåter vill man spela åtminstone någon av dem på den nya hybridgrästräningsytan.

– U21-serien startar snart. Innan dess ska vi spela mot Roskilde och Nordsjälland. Då är det meningen att de som inte matchas i helgen istället ska spela på tisdagen, berättar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

A-laget möter Gefle IF borta nu på söndag i Svenska cupen och Brommapojkarna hemma i den sista omgången i cupens gruppspel söndagen den 4 mars. Då spelar – givetvis – det som bedöms som den bästa och mest lämpliga elvan.

U21-matcherna försöker MFF aalltså lägga på tisdagen och då blir fokus på att ge de övriga i truppen speltid.

Roskildematchen blir den första, sedan kommer Nordsjälland och tisdagen den 13 mars startar U21-serien med en bortamatch mot IFK Göteborg.

Ambitionen är som sagt att spela hemmamatcherna mot Roskilde och Nordsjälland på hybridytan. Men då får det inte bli för kallt.

– Hybridgräset är fantastiskt tåligt. Men det finns ett läge då temperaturen och frosten på ytan trots planvärmen kan sätta stopp för spel, säger assisterande tränaren Olof Persson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close