Dösjöbro IFFotboll

Niklas Söderström: “Vi har mycket kvar att arbeta med”

Dösjöbro IF slutade förra säsongen på en femteplats i Div 3 Södra Götaland. Nu laddar laget inför den kommande säsongen och Skånesport har tagit tempen på Dösjöbros tränare Niklas Söderström om deras försäsong.

– Vi har varit igång lite mer än en månad nu. Som vanligt har vi bra stämning i gruppen, det är ju lite vår grej.

Hur ser er försäsong ut?

– Vi startade träningarna den 13 januari och har tränat tre gånger i veckan samt att vi nu har lagt till träningsmatchandet också.

Vart lägger ni ert fokus nu i början av försäsongen?

– Vi har lagt tid på att bygga upp vår fysiska status samt sätta grunderna i vårt försvarsspel den första månaden.

Ni har redan spelat tre träningsmatcher, Vellinge IF, Hörby FF och FK Besa, vad har du fått med dig från dessa tre matcher?

– Vi har endast fokuserat på att få de delar vi tränat på att fungera även i match. Tycker att det stundtals har sett okej ut, men vi har mycket kvar att arbeta med.

Till helgen väntar Höganäs BK, tankar inför den matchen?

– Vi kommer fortsatt arbeta vidare med grunderna i försvarsspelet denna vecka och kommer först nästa vecka lyfta blicken något mot hur vi ska agera i spelet med boll. Inför helgen vill vi se att veckans träningar givit något. Motståndarna möter vi dessutom i seriespelet och är en ny utmaning för oss då de kommer från spel i div 2 förra säsongen.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Vi har försökt sprida nivån på motståndet och försökt hitta motståndare som kan efterlikna en del av motståndarna i kommande seriespel.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Tävlingsmatcher där tre poäng står på spel, och där allt handlar om att vinna, är det roligaste finns! Men vi är långt ifrån det just nu och har mycket att arbeta med innan vi är redo för seriepremiären. Därför längtar vi först till nästa träningstillfälle.

 

Missa inte!

TV: Fotbollshörnan #10: Niklas Söderström & Pontus Andersson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close