Nyheter

Klitschkos tränare ska hjälpa “Gäddan” inför storfighten

Adrian “Gäddan” Granat har hittat en ny tränare inför stormatchen mot Otto Wallin.

På torsdagen sätter sig Malmöboxaren på planet till Detroit för att börja ett träningsläger med sin nya chefstränare, Johnathon Banks. Han är bland annat känd som Wladimir Klitschkos cheftränare och en av de högst ansedda boxningstränarna i världen.

– Banks är en grym tränare och jag är hedrad över att få chansen att jobba med honom inför Wallin-fighten. Det som också är häftigt är att Banks verkligen tror på mig och min potential och tillsammans med honom och hans enorma erfarenhet så ökar ju också mina chanser att nå den absoluta världstoppen, säger Adrian Granat i ett pressutskick.

För några veckor sedan avbröt Adrian Granat samarbetet med Armand Krajnc och nu har han altså – tack vare gama kontakter – snabbt hittat ersättaren.

– Jag lärde känna Banks 2015 på ett sparringcamp i Hamburg då jag sparrade mot Banks’ dåvarande boxare Dillian Whyte inför dennes match mot Anthony Joshua. Jag lyckades bra på det lägret att Banks senare bjöd in mig till dåvarande världsmästaren Wladimir Klitschkos camp inför dennes fight mot Tyson Fury, förklarar Granat.

Adrian Granat kommer att möta Otto Wallin i Sundsvall den 21 april. Granat har 15 segrar, varav 14 på knockout och en förlust på 16 matcher. Wallin har sviten 19-0 och 14 knockouvinster. Tyngre än så blir inte en fight på svensk mark.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close