FotbollVittsjö GIK

Vittsjöprofilen kallas in i landslaget – ”Blev chockad”

I dagarna stundar Algarve Cup för damlandslaget.
Och i spåren efter avhopp från Nilla Fischer och Nathalie Björn tar nu en doldis från Vittsjö plats i blågult.

Två spelare har alltså tvingats tacka nej till träningsturneringen som inleds mot Kanada den 28 februari och fortsätter sedan mot Sydkorea och Ryssland.
– Nathalie Björn kommer stanna hemma för att så snabbt som möjligt komma tillbaka till spel med Rosengård och är förhoppningsvis redo igen inför VM-kvalsamlingen i april, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

In i landslagstruppen kallas i stället Vittsjös Sandra Adolfsson.
– Vi har fem meriterade mittbackar som spelar i toppklubbar i Europa. Vi har en stark konkurrenssituation och när vi inte har alla tillgängliga är det självklart att vi kollar i allsvenskan. Där var Sandra en av de absolut bästa när hon klev ner som mittback från mittfältet under hösten. Så det känns helt rätt att Sandra åker med, säger Peter Gerhardsson.

30-åriga Sandra Adolfsson, som varit med på ett F19-läger, mottog beskedet under onsdagen. Det blir allra första damlandslagssamlingen för backen som hittills varken deltagit i någon ungdoms- eller damlandskamp.
– Jag blev lite chokad när Peter ringde. Men det är jättekul så klart. Jag var med på ett landslagsläger i Sundsvall när jag var 19 år, så det är ju ett tag sedan. Jag ser verkligen fram emot att åka på samlingen, säger Sandra Adolfsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close