Fotboll

Mattias Hansson: “Vi har börjat förbereda en resa”

Anderslövs BoIK slutade förra säsongen på en tredjeplats i Div.5 Södra vilket innebar kval till division fyra. Efter två jämna matcher mot Fortuna FF lyckades man inte ta sig upp till fyran. Skånesport har tagit tempen på lagets tränare Mattias ”Knappen” Hansson om just Anderslövs försäsong.

– Stämningen i truppen, är som den varit nu ett par säsonger, fantastisk. Vi försöker hitta på saker sidan om som är lite ovanliga, men som ska binda ihop laget. Som t.ex vår Kick-off där vi hade en hemlig aktivitet innan träningen, vilket bestod av att vi skulle rida på hästar genom en bana. 3 av 20 spelare hade ridit förut och nu fick alla chansen att trava, backa med häst och spela fotbollens hästen. Väldigt kul och uppskattat. Det följdes åt av tävlingar och mat på klubben.

Hur ser er försäsong ut?

– Under försäsongen har vi (jag) valt att ”börja från början” d.v.s fokuserat mycket på försvarsspelet. Det finns många i klubbarna runt omkring som aldrig fått lära sig försvarsspel, utan man räknas som ”fullärd” när man kliver upp i seniortruppen. Detta har vi jobbat med och det har, enligt vårt, och spelarnas tycke, gett resultat. Vi har spelat två matcher, förlust i båda matcherna, men mer p.g.a manfall än kunskap eller kunnande. Det har sett bra ut försvarsmässigt och vi har kommit lite dit vi vill. Fokusen ligger till serien och nu börjar vi strukturera upp anfallsspelet.

– Vi har bra fart på träningarna, lite manfall p.g.a familjesituationer och skador, men fått upp lägstanivån ett snäpp och jobbat mycket med matchliknande övningar.

Ni har spelat en del träningsmatcher, vad har du fått med dig därifrån?

– Det vi har fokuserat på, försvarsspel, positivitet, passningsspel och mycket snack har vi haft i träningsmatcherna och ger oss tilltro och mycket glädje i att se att det ger resultat.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Vi har valt att möta lite bättre lag, då vi föregående säsonger matchat de lagen rätt så bra och det ger oss bättre tempo i benen och huvudet innan seriestart.

Till helgen väntar BK Höllviken, tankar inför den matchen?

– I helgen har vi då BK Höllviken, vilka är väldigt duktiga och skickliga. Vi har även vårt träningsläger denna helgen, på ”hemmaplan” men på hemlig ort. Vi blir runt 25 st spelare här och förväntar oss ett tufft motstånd på lördag. Varje ny match vi spelar ger oss möjlighet att träna på det vi gått igenom, så oavsett resultat så förhoppningsvis tar vi med oss något från denna matchen också.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Jag och Mehmet (Ass. Tränare) diskuterar seriepremiären lite då och då och vi ser båda fram emot att få börja på ”riktigt”. Det är där vår fokus ligger och då vi ser redan nu hur det ser ut på träningar och matcher, så är vi båda övertygade om att det kommer att bli positivt. Dock har vi BK Skansen i premiären och det är alltid svårt att möta dem. Men vi är väl förberedda.

– Vi har börjat förbereda en resa som börjar i april och vi ser fram emot den tillsammans med mycket kärlek och gemenskap i laget.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close