FotbollIK Wormo

Jonas Lindh: “Vi har haft riktigt bra tempo och kvalitén har varit god”

IK Wormo slutade förra säsongen på en femteplats i Div 3 Sydvästra Götaland. Nu laddar laget inför den kommande säsongen och Skånesport har tagit några ord med Wormos tränare Jonas Lindh om just deras försäsong.

– Stämningen i laget är väldigt bra och alla är sugna på att dra igång med matcherna efter en tung träningsperiod. Vi har tränat hårt men även haft tid för andra aktiviteter såsom innebandy, vattengympa och innefotboll.

Hur ser er försäsong ut?

– Vi startade upp träningen den 13 januari och har tränat fyra gånger i veckan. Två fotbollspass och två fyspass. Vi har haft fokus på att hålla alla spelarna igång i och med kylan. Långa och ordentliga uppvärmningar och sen mycket spel i olika former. Vi har haft riktigt bra tempo och kvalitén har varit god. Sen när matchandet kommer igång så kommer vi jobba mer med det taktiska..

Ni spelar match mot Vejby på lördag, tankar inför den matchen?

– Vår första match blir mot Vejby nu på lördag och fokus där är att först och främst känna glädjen att spela match. Låta alla få speltid och slussa in dem nya i laget. Givetvis vill vi göra en bra match och även vinna den, den inställningen måste alltid finnas där. Jag vill se att alla jobbar hårt i båda riktningarna. Det gäller att springa mycket när vi försvarar oss men även när vi själva har bollen.

Hur ser tankarna ut inför ert val av motståndare i träningsmatcherna?

– Vi har endast en match mot lag högre upp, vi hade velat ha någon till. Sen är det div 3 och 4 som gäller. Då får vi chansen att matcha hela truppen och gå runt på mycket folk. Det är minst den nivån vi måste hålla..

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april?

– Givetvis längtar man till premiären med värme och med matcher som ger poäng. Men just nu ser vi fram emot att komma igång med träningsmatcherna och få se alla spelare i matchsituationer.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close