FotbollMalmö FFNyheter

Andreas Vindheim får chansen mot Gefle

Ankelskadan Markus Rosenberg fick på träningen stoppar honom från spel mot Gefle.

– Den hade nog gått att spela på, men risken för snedbelastning är för stor. Synd, för Markus var väldigt sugen på att åka till Gävle efter målet mot Dalkurd, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Den enda förändringen i truppen blir därför att Markus Rosenberg går ut och lärlingen Laorent Shabani kommer in. Däremot har träningarna i veckan och även den matchförberedande på lördagen – som var öppen eftersom det var MFF:s 108:e födelsedag – gett tydliga tecken på att det inte blir samma startelva som mot Dalkurd.

Andreas Vindheim kommer att få chansen istället för Eric Larsson och det blir Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson i mittförsvaret.

– Konkurrens är bra och så har det varit alla tre åren jag spelat för Malmö FF. Men jag kan känna att det är lite mer öppet för mig nu när Anton Tinnerholm har lämnat. Anton var redan förstavalet som jag behövde ta mig förbi och Anton var så pass bra att det var helt okej. Nu är det mer öppet från start även om Eric också är en mycket bra spelare, säger Andreas Vindheim.

– Vi är rätt lika Eric och jag. Båda är vi energiska, gillar att löpa mycket och gå i offensiven. Det blir en fight mellan oss både på träningarna och i matcherna. Efter att ha varit andraval i tre säsonger är jag rätt sugen på att ta klivet.

På papperet är Gefle det sämsta laget i gruppen, finns det en risk för att ni tar lite för lätt på uppgiften?

– Alla, eller nästan alla, var ju med i Landskrona. Vi vet vad som kan hända.

– Det ska bli kul att spela mot dem. Anton Kralj och Piotr Johansson inte minst. Piotr och jag bodde ihop på lägret i Dubai, så vi känner varandra väl, poängterar Andreas Vindheim.

MFF:s preliminära lag mot Gefle: Johan Dahlin – Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Mattias Svanberg – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.

Övriga i truppen: Fredrik Andersson, Eric Larsson, Franz Brorsson, Egzon Binaku, Arnor Traustason, Laorent Shabani och Samuel Adrian.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close