FotbollTorns IF

Tredje raka segern för Torns IF

"För oss är alltid resultatet prio ett"

Division 1-nykomlingen Torns IF har fått en bra start på säsongen. Under lördagen tog man sin tredje raka seger under försäsongen när man besegrade IFK Malmö med 3-0. Tidigare matcher har man vunnit mot Eslövs BK (2-0) och Lunds BK (2-1). 

– Vi har allt under kontroll i första halvlek. Ledning 3-0. Bra aggressivt spel och bra kvalite i vårt passningsspel la grunden till en halvlek vi var nöjda med. I halvlek så ville vi bara fortsätta att köra på men den blir inte mycket att skriva hem om. I mitten på halvleken har vi två helt öppna chanser/frilägen men bränner dom och sedan får IFK en straff och det är nästan deras enda målchans så segern är solklar, säger Torns tränare Richard Ringhov till Skånesport.

Vad har du fått med dig från de tre första matcherna?

– Vi har sökt en jämnhet samtidigt som vi vill se att vi tagit steg från i fjol och det tycker jag vi gjort också. Vi har pratat mycket om vårt bollinnehav och värdera när vi ska gå fram och när vi ska börja om för vi vet att det kommer att bli en nyckel i division 1. Blir man av med bollen för ofta så får man lägga mycket kraft att ta tillbaka den. Sedan vill vi ju alltid vinna matcher och det är alltid högsta prioritet i Torn. Vi kan inte gömma oss bakom annan retorik och förklara att vi vill se att vissa saker fungerar i matcher och att resultatet inte är viktigt. För oss är alltid resultatet prio ett.

Är det något ni behöver utveckla vidare?

– Ja vårt passningsspel och att våga. Sedan pratar vi mycket om att var och en spelare skall ta ytterligare steg och det tycker jag dom gör vecka efter vecka.

Hur är självförtroendet i laget efter denna start?

– Det är på topp. Vi har sagt att vi tar med oss vår härliga känsla från i fjol på ett ödmjukt och kaxigt sätt och förhoppningsvis gör det att vi får en stark tro på oss själva. Sedan än en gång så handlar det om att få resultat med sig.

IS Halmia om en vecka, hur ser träningsveckan ut nu?

– Vi jobbar vidare som vi gjort. Blandar tempospel med taktisk träning. Tre pass denna vecka för att inte belastningen skall bli alldeles för hög. Onsdag blir som andra onsdagar, fotbollsträning och Sean direkt efter det styrka/koordination på gymmet. Sedan skall det bli intressant att se hur vi tar oss an Halmia på lördag.

 

Foto: Bildbyrån | Bild från Torns IF – IFK Hässleholm 2017. 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close