FotbollNyheterTrelleborg FF

Fotbollskeno när TFF åkte ur cupen

Trelleborgs FF behövde vinna borta mot Kalmar för att kunna gå vidare i Svenska Cupen och fick en drömstart med mål redan i första bytet.
Smålänningarna kunde dock vända på steken och efter 2-1 (2-1) är TFF chanslöst på avancemang.

Stark blåst och mycket snö på “Gasten” i Kalmar innebar att cupmathen mellan KFF och TFF mer påminde om en sömnig hockeymatch (eller bandymatch, om man nu är intresserad av sådant).
Att ta emot bollar eller spela med anständigt tempo var inte på tal över huvud taget och det enda viktiga efter 90 minuters spel var att inga allvarliga skador inträffat. Lyckligtvis hade spelarna (oftast) sans nog att inte ta till glidtacklingar och fulla satsningar i 50/50-lägen.

Det hade gått en dryg minut när TFF slog ifrån sig på en hörna. Mattias Håkansson skrinnade loss för fullt på sin högerkant och 80 meter senare hittade han in perfekt med pucken till Felix Hörberg som bara hade att sätta klubban till. 0-1 genom den lovande Hörberg och föga anade den lilla True Blues-skaran på plats hur mycket de skulle uppskatta full värma på AC:n i Volvon 89 spelminuter senare.

Kalmar FF kunde efter målet greppa tag i matchen mer eller mindre fullständigt.
TFF, med en hel del ommöbleringar i förstakedjan, kom knappt in i offensiv zon och när de väl fick tag i pucken slogs den bort alldeles för enkelt. Hemmalagets höga press skulle också betala sig.
Efter ett inlägg från höger kunde Romario trycka in kvitteringen – fullt rättvist. Samme Romario gav även Kalmar ledningen efter en straff billigare än Ullareds fryspåsar i flerpack. Jovanovic van en närkamp med 18-0, men fick en elvametersspark emot sig.
Marko Johansson, som var tillbaka i buren, gick åt rätt håll, men 2-1 blev halvlekens sista moment.

I andra perioden blev de yttre förutsättningarna om möjligt ännu sämre.
Ändå lyfte TFF upp spelet och matchen blev något jämnare – även om KFF var det lag som hade fler heta chanser. Marko Johansson visade att reflexspelet håller för Allsvenskan och knep bland annat en helt omöjlig boll med plockhandsken vid ett tillfälle.

Så. För att summera.
Kalmar FF – Trelleborgs FF 2-1.
Kung Keno: Marko Johansson.
Dagens besvikelse: Patrick Winqvist coachade i fodrad jacka. Tydligen finns det grader i helvetet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close