HandbollLUGINyheter

Lugi förlänger med Cavar

LUGI har förlängt kontraktet med målvakten Josip Cavar. Det nyskrivna avtalet gäller till och med 2020.

Cavar som kom till LUGI för två säsonger sedan är född 1993 och uppvuxen i Småland. Han gick på Rikshandbollsgymnasiet i Göteborg och debuterade i Elitserien med Redbergslid men kom till Skåne via några år med IFK Ystad.

– Det känns riktigt bra att fortsätta samarbetet med LUGI! Jag trivs väldigt bra i föreningen och att bo i Lund. Dessutom har jag haft en positiv utveckling sedan jag kom till LUGI och jag tror att en fortsättning kan gör mig till en bättre målvakt, säger Josip Cavar i ett pressutskick.

– Josips utveckling sedan han kom till LUGI har gått stadigt uppåt. Det är väldigt glädjande att han väljer att förlänga sin karriär hos oss och fortsätta den resan vi har påbörjat. På sikt har Josip alla möjligheter att ta sig ut i Europa och det hoppas jag att vi kan fortsätta att hjälpa honom med säger Tomas Axnér, tränare LUGI Herrar A.

– I föreningens sportstrategi ingår att förutom att fostra egna talanger även att hitta talanger med rätt attityd och rätt mentala och fysiska förutsättningar för att bli toppspelare. Vi tror att Josip Cavar har dessa förutsättningar och att han kan utvecklas och bli en riktig toppmålvakt, säger klubbchef Patrik Bengtsson i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close