FotbollMalmö FFNyheter

17-årige Noel Hansson nätade i A-lagsdebuten för MFF

Det var vidrigt kallt när ett väldigt ungt MFF spelade 2-2 mot FC Roskilde. Men för de många A-lagsdebutanterna blev det ett minne för livet och 17-årige Noel Hansson fick dessutom nöjet att sätta dit 1-0-målet.

– En mycket bra hörna av Traustason som jag kunde pricka in. Härligt givetvis! sa Noel Hansson, som är mittback, men som mot FC Roskilde fick spela högerback.

– Det har jag gjort någon gång i u-lagen också, men det är mittback jag är. Skillnaden är väl att jag måste gå mycket mer i offensiven som ytterback och det gick väl hyfsat.

Noel Hansson kom till MFF när han skulle börja sjunde klass i fotbollsgrundskolan på Stadionområdet, Innan dess spelade han i Staffanstorps GIF, men numera bor han varken i Staffanstorp eller i Malmö utan i Klågerup.

Han är stor och stabil, vilket givetvis underlättade när FC Roskilde kom med ordinarie lag och försökte utnyttja sitt fysiska övertag.

– Visst var det tufft därute, men vi stod upp bra och kunde även trycka på mot slutet sedan de tagit över och vänt till 2-1. Skönt att vi kunde få in 2-2. Nu hoppas jag på fler chanser, konstaterade Noel Hansson.

Du är rätt stor fysiskt. Vem är egentligen störst, du eller Hugo Andersson?

– Hugo, än så länge.

2-2-kvitteringen kom alldeles mot slutet av matchen – i den enda tilläggsminuten – när Franz Brorsson först nickat en frispark i ribban och sedan följt upp med att vara först på bollen i flipperspelet som uppstod i straffområdet.

– Jag fick vänsterfoten på bollen. Det var kanske svårt att se från sidlinjen, men visst var det jag som gjorde målet, betonade Brorsson.

MFF ställde upp så här från start:

Fredrik Andersson – Noel Hansson, Hugo Andersson, Franz Brorsson, Egzon Binaku – Jesper Dickman, Bonke Innocent, Melker Nilsson, Arnor Traustason – Granit Rushiti, Laorent Shabani.

Redan i den 27 minuten fick Melker Nilsson känning av en gammal skada i ljumsktrakten och in kom en annan A-lagsdebutant, Amel Mujanic. Direkt efter pausen bytte sedan MFF in 15-årige Tim Prica och innan matchen var över hade även Yahya Kalley och Sanusi Naesae kommit in.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close