HandbollHK MalmöIFK KristianstadNyheter

Simon Nyberg fick en huvudroll när HK Malmö slog Kristianstad

På träningen dagen innan toppmatchen mellan HK Malmö och IFK Kristianstad kom beskedet. Fredrik Petersen var skadad och kunde inte spela matchen. Då fick Simon Nyberg kliva fram och för en gångs skull spela en huvudroll.

När HK Malmö på nytt besegrade IFK Kristianstad, den här gången med 21-17, fick Nyberg som normalt får nöja sig med sporadisk speltid plötsligt spela nonstop. Det gjorde han bra. Han tog inte bara över Fredrik Petersens position utan även rollen som straffskytt.

Dessutom kunde starten blivit bättre. Simon Nyberg inledde med att bränna en straff.

_ Jag hade tittat en del på video innan och sett hur målvakten agerar så jag tänkte att jag drar den lågt. Men han sjönk på alla de resterande straffarna också och de satte jag. Man lär av sina misstag, betonade Simon Nyberg och berättade för alla som ville höra hur mycket han älskade att få spela just den här matchen.

_ Givetvis är jag supernöjd över att få spela och gå omkring och njuta i en sådan här inramning. Jag har varit oerhört taggad ända sedan Fredriks besked kom. Det här är sjukt kul. Jag har ju spelat många marcher förr, men det var helt klart ett tag sedan. Skövde borta den här säsongen spelade jag hela matchen och det gick bra då också.

_ Man kan i alla fall någonting fortfarande.

Nu har ni plus i mötena med IFK Kristianstad.

_ Lite ombytta roller mot vad det var för ett tag sedan när Simic stod i mål för dem och vi hade jätteproblem att få hål på honom. Nu känns det istället som om det är Kristianstad som i nästan varje match har jätteproblem med att få hål på Dan.

Dan Beutler visade som så många gånger förr att han är viktig för HK Malmö och gillar att spela mot IFK Kristianstad. En räddningsprocent på 46 mot de senaste säsongernas överlägsna Sverige-etta säger en hel del. Det behövdes dessutom. Richard Kappelin hade 40 procent i Kristianstad-kassen och var sitt lags bäste.

Dan Beutler var heller inte ensam om att storspela i HKM-försvaret.

_ Vi måste hylla hela vårt försvar. Det var grymt och vi fick dem att avsluta exakt där vi ville. Idag sa vi, inga genombrott utan de får rulla ut bollen och istället få till skott med bra täck och kontakt. Det lyckades vi med, berömde Simon Nyberg.

Hur svårt är det att gå från att spela så lite som du normalt gör till att spela en hel match?

_ Jag trodde att det skulle vara lite svårare än det faktiskt blev.

_ Det jag var rädd för var att jag skulle få flås snabbt och bli trött. Men i kombination med att jag tränar lika hårt fortfarande och att IFK Kristianstad hade många långa anfall gick det bra ändå. I den första halvleken kände jag lite i benen. Inte i den andra.

_ Fast egentligen gillar jag att spela snabb handboll och springa på allt.

IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren tyckte inte att förlusten berodde på att HK Malmö spelade bra.

_ Vi kan inte gå fullt i det här tuffa spelprogrammet och roterade extremt mycket i laget idag. Idag saknade vi vänsterhänta spelare och får vi då heller inga kontringar får vi slita.

_ Den här matchen hade många lag besegrat oss. Jag är förvånad över att HK Malmö inte vinner med mer. Jag tyckte att vi kontrollerade dem bra defensivt, men vi hade ju inga kontringar alls. Jag tror inte att förlusten betyder ett enda dugg inför slutspelet, konstaterade han.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close